Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken vil være EM-sjef

ULLEVAAL (Dagbladet): Ståle Solbakken håper og tror at gårsdagens innsats overbeviser Nils Johan Semb om at han skal være midtbanedirigent i EM. - Jeg er i knallform, og derfor var denne kampen så viktig ettersom jeg ikke skal spille mot Italia, sier Ståle.

Ståle Solbakken reiser grytidlig i dag til København der Aalborg møter Åge Hareides Brøndby i siste seriekamp. Kampen om ligagull ble avgjort av Herfølge fredag, men dagens kamp er helt avgjørende for om Aalborg får spille Champions League neste år. # Torsdag spiller han dansk cupfinale. Det er derfor for lengst avgjort at Solbakken ikke spiller mot Italia. Da er det enten Bent Skammelsrud eller Kjetil Rekdal som må overbevise Semb om hvem skal være Norges midtbanesjef i EM.

Stort overskudd

- Jeg er fin i kroppen nå, har stort overskudd og kan løpe mye. Første omgang er jeg veldig fornøyd med. Da fungerte hele midtbanen svært bra. Vi fikk til flere fine kombinasjoner, bare så synd vi ikke klarte å score flere enn et mål, sier Solbakken.

Han mener han og de to indreløperne, Eirik Bakke og Erik Mykland, utfyller hverandre på en god måte.

- Vi er tre tekniske spillere, men har også andre kvaliteter som er ulike, men som til sammen utfyller hverandre på en fin måte, sier Solbakken, som ble mindre synlig utover i andreomgangen da hele laget ble presset over på defensiven.

- Jeg har ikke noe klart svar på hvorfor vi spilte langt dårligere etter pause. Vi er blitt enige om at vi skal rullere på topp og i perioder fungerer det bra, men personlig mener jeg nok at vi rullerte for mye i dag, slik at det gikk utover det defensive.

Ikke sikker

Ståle Solbakken vil overhodet ikke si at han nå er sikker på å få spille sentralt i EM, men gårsdagens tilbakemeldinger fra Semb og Aabrekk var iallfall positive.

- Jeg vet bare at denne kampen var utrolig viktig for meg og jeg er godt fornøyd. Da er det bare å stå på videre.

KNALLFORM: Ståle Solbakken er fornøyd med gårsdagens søknad om sentral midtbaneplass. - Jeg er i knallform, sier Ståle.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling