FAMILIERÅDET MØTES: Det er familien til Ståle Solbakken som avgjør om han blir trener i FC Köln, mener journalisten i den tyske avisa Bild som følger Solbakken tettest. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
FAMILIERÅDET MØTES: Det er familien til Ståle Solbakken som avgjør om han blir trener i FC Köln, mener journalisten i den tyske avisa Bild som følger Solbakken tettest. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

- Solbakkens familie avgjør

Köln-styret skal ha blitt overbevist etter prat med Ståle.

(Dagbladet): Det var den tyske avisa Bild som i dag fortalte at Ståle Solbakken (43) er tett ved å bli klar som trener for klubben.

I kveld sier Bild-journalisten som følger klubben tettest, Vim Vomland, til NRK at han ikke tror det er Norges Fotballforbund som vil avgjøre om Solbakken blir trener i Bundesliga i stedet for landslagstrener for Norge.

- Det siste ordet er det ikke det norske forbundet som har, det er det familien Solbakken som har.  Ut fra den informasjonen min avis har fått slik situasjonen er, skal familien nå skal snakke sammen om framtiden, sier Vomland.

Han sier også at klubbledelsen skal ha blitt overbevist etter en samtale med Solbakken, og at nordmannen selv er interessert i jobben.

Norges fotballforbund avviser konsekvent å bekrefte eller avkrefte om Köln hat tatt kontakt for å forhandle om å kjøpe fri Solbakken fra kontrakten.

Solbakken har en avtale om at han overtar etter Drillo enten etter EM-kvalifiseringen, eller etter sluttspillet i Polen og Ukraina neste sommer dersom Norge kvalifiserer seg.

• Les alt om Solbakken-saken.