Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ståle Solbakken FCK:

Solbakkens FCK nærmer seg rekord

Fortsatt ubeseiret.

OVERLEGNE: Ståle Solbakken og FCK er helt suverene i dansk fotball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix<div><br></div>
OVERLEGNE: Ståle Solbakken og FCK er helt suverene i dansk fotball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Vis mer

Ståle Solbakkens FC København-mannskap kan bli det første laget i den danske superligaens historie som fullfører en sesong uten et eneste ligatap.

Mandag ble det 1-0-seier i byderbyet mot Brøndby. Dermed fortsatte FCKs kamprekke uten nederlag på øverste nivå i dansk fotball.

Sju serierunder gjenstår. Rekord blir det også selv om Solbakkens menn skulle ryke på et tap i innspurten. Siden superligaen startet i 1991 har ingen klubber gått gjennom sesongen med færre enn to nederlag.

FC København har den gamle rekorden. Den stammer fra 2010/11-sesongen. Nå kan den stå for fall.

De regjerende og kommende mesterne viste mandag at det er vanskelig å forestille seg at det kommer et tap denne sesongen. FCK er kort og godt én klasse over konkurrentene i dansk fotball.

I hovedstadsklubben har man hele tiden avvist at det er et mål i seg selv å nå sommerferien uten å tape. Helt uten betydning er det likevel ikke.

– En klubb som FCK fortjener selvfølgelig at vi er profesjonelle resten av sesongen og vinner så mange kamper som mulig, sier mandagens matchvinner Benjamin Verbic.

FC København har i øyeblikket 12 poengs luke på tabelltoppen. Det er bare et tidsspørsmål før ligagullet er sikret.

(NTB)