<strong>SJETTPLASS:</strong> Etter tolv spilte kamper, ligger Solbakkens FCK på en sjetteplass i ligaen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / NTB scanpix
SJETTPLASS: Etter tolv spilte kamper, ligger Solbakkens FCK på en sjetteplass i ligaen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / NTB scanpix Vis mer

Ståle Solbakken og FC København

Solbakkens FCK sliter i Danmark:
- Endelig tør de å komme ut av skapet

Ståle Solbakkens FC København ligger på en sjetteplass i ligaen etter tolv spilte kamper. Han ønsker motstanderne velkommen i tittelkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ståle Solbakken har blitt nærmest en folkehelt i Danmark etter å ha ført FC København til sju ligamesterskap over to perioder som trener for klubben.

Men innledningsvis denne sesongen har Grue-mannens mannskap slitt. Etter tolv spilte kamper er fasiten en sjetteplass i ligaen - åtte poeng bak ledende Nordskjælland. Det har blitt fem seire.

Søndag tapte de mot OB.

- Vi har fem-seks poeng for lite i Superligaen. Det er ikke bare i dag vi har mistet poeng, det var også i starten av sesongen. Vi har fått et par slag, og vi må vise at vi kan reise oss. Vi synes ikke synd på oss selv. Sånn er fotball, sier Solbakken til danske BT.

- Velkommen

Solbakken har som nevnt vært en stor suksess i FC København. De siste sesongene har mannskapet nærmest vært uslåelig, og har også hatt suksess i Europa.

I sommer har derimot hovedstadslaget mistet flere spillere og ledere som i lang tid har vært viktige for klubben.

- Noen ganger kommer man inn i tunge perioder, og man skal ikke tro at det ikke kan skje i FCK. Alle tror vi har vunnet ti år i strekk, men det har vi ikke. De to siste årene har vi vært uovervinnelige, sier Solbakken.

- Det er ufortjent at vi taper, men noen ganger er det sånn.

Ekstra Bladet skriver at FC Midtjylland og Brøndby nå har uttalt at de går for ligagull.

- Velkommen! Det er godt at de tør det nå, når vi ligger seks og syv poeng bak dem. Nå tør de å komme ut av skapet. Det er bra for superligaen, sier Solbakken til avisa.

Løver mot tigre

Samme avis bruker jungelmetaforer i omtalen av kampen mellom FC København og OB.

- Løver mod tigre! Otte ud af ti gange burde det vel være de afrikanske katte, der løb af med sejren i den duel, skriver avisen.

Men de påpeker at det ikke var mye som minnet om rovdyr i FCK-spillerne. OB scoret nemlig tidlig, noe som så ut til å prege Solbakkens mannskap - som dog var best store deler av kampen.

54 sekunder tok det før OB satte vinnerscoringen. Resultatet holdt seg ut kampen.

Torsdag møter FCK tsjekkiske Fastav Zlín i Europa Leagues gruppespill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer