TIL FINALEN: FCK-spillerne kunne juble etter å ha slått erkerivalen Brøndby i semifinalen.Foto: Lars Møller/Scanpix
TIL FINALEN: FCK-spillerne kunne juble etter å ha slått erkerivalen Brøndby i semifinalen.Foto: Lars Møller/ScanpixVis mer

Solbakkens FCK til dansk cupfinale

Slo Brøndby i semifinalen.

Nicolai Jørgensen ble matchvinner da FC København tok seg til den danske cupfinalen med 1-0 borte mot Brøndby.

Solbakkens lag er klar for sin tredje cupfinale på rad etter seieren i prestisjeduellen mot erkerivalen.

Stillingen var 1-1 etter første semifinalekamp i Parken, og det så lenge ut til å gå mot et målløst oppgjør i Brøndby. Etter 78 minutter dukket imidlertid Nicolai Jørgensen opp og sendte gjestene i føringen og til cupfinale.

Solbakken overrasket med en ny formasjon. Han sendte laget sitt på banen i 3-5-2 med en bakre treer bestående av Erik Johansson, Mathias «Zanka» Jørgensen og Mikael Antonsson.

Kantene Christoffer Remmer og Ludwig Augustinsson fikk frie tøyler til å gå framover, og særlig i begynnelsen så Brøndby ut til å overrumples av FCK-taktikken.

Etter hvert jevnet det seg ut, og det var ikke mange store sjanser til noen av lagene før Jørgensen tok saken i egne hender, førte ballen fra midtbanen og sendte den forbi hjemmekeeper Frederik Rønnow.

FCKs finalemotstander i Parken 5. mai blir AGF eller AaB. De to jyllandsklubbene gjør opp seg imellom torsdag etter at AGF vant første kamp 2-0 borte.

FC København leder superligaen i Danmark med 52 poeng når det gjenstår åtte kamper. Nærmeste konkurrent er Sønderjyske på annenplass med 43 poeng. Det betyr at det kan bli dobbelttriumf på FCK denne sesongen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram