Solbakkens FCK tok stort steg mot ligagull

FC København satte Midtjylland på plass med 3-0-seier i den danske gullduellen torsdag. Ståle Solbakken har et jerngrep om sin åttende serietittel.

OSLO  20180531.
Ståle Solbakken mottar Annette Thommessens Hederspris 2018

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OSLO 20180531. Ståle Solbakken mottar Annette Thommessens Hederspris 2018 Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Med seks runder igjen av sluttspillet har FCK en luke på åtte poeng. Få, om noen, tror Solbakkens lag roter bort gullet med et slikt forsprang.

Andreas Bjelland brakte vertene opp i 1-0 etter 26 minutter. Midtjylland-keeper Jesper Hansen parerte et hardt innlegg rett i pannen på forsvarsspilleren, som dermed enkelt headet ballen i mål.

Dame N'Doye stortrives når han møter Midtjylland. Før torsdagens oppgjør hadde senegaleseren scoret 11 mål på 12 superligakamper mot FCM, og den trenden fortsatte. Han gjorde både 2-0 og 3-0 i Parken.

Gustav Wikheim kom inn og spilte de sist 24 minuttene for gjestene.

Påskeprogrammet fortsetter for FCK mot Nordsjælland mandag.

Solbakken er kongen i FC København. I løpet av sine to perioder i klubben har han ledet den til sju serietitler. Om kort tid vil han etter alle solemerker innkassere sin åttende.

Forrige sesong knep Midtjylland ligamesterskapet foran Brøndby etter et sterkt sluttspill. FCK ble da bare nummer fire.

Tidligere torsdag slapp Sivert Heltne Nilsen til som innbytter i Horsens' 0-0-møte hjemme mot Vejle i nedrykkssluttspillet. Han spilte de siste 36 minuttene.

(NTB)