Solbakkens FCK ubeseiret gjennom høstsesongen

Tar vinterpause i Superligaen etter 3-1 mot Esbjerg.

UBESEIRET: Ståle Solbakkens FC København har gått ubeseiret gjennom den danske høstsesongen, og overvintrer på tabelltopp med 19 poengs forsprang ned til nummer to.Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix
UBESEIRET: Ståle Solbakkens FC København har gått ubeseiret gjennom den danske høstsesongen, og overvintrer på tabelltopp med 19 poengs forsprang ned til nummer to.Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixVis mer

Ståle Solbakken og FC København dro i land en 3-1-seier over Esbjerg i lagets siste seriekamp før juleferien. Nå kan FCK satse alt på mesterligamøtet med Panathinaikós tirsdag.

Storscorer Dame NDoye sendte FCK opp i en oppskriftsmessig ledelse etter 18 minutter mot Esbjerg, og Zdenech Pospech økte ledelsen fem minutter senere. Esbjerg reduserte tidlig i annen omgang, men NDoye trygget seieren med sitt annet mål for dagen like før slutt.

Det meste har gått på skinner for Solbakkens gutter denne sesongen. I serien er det blitt 16 seirer og tre uavgjorte på 19 kamper, og klubber har god sjanse til å nå mesterligaens sluttspill.

Skadetrøbbel Det var likevel én ting som bekymret hjemmepublikummet i Parken lørdag: Etter 40 minutter ble både midtstopper Mikael Antonsson og venstreving Martin Vingaard byttet ut med skader.

- Antonsson er jeg bekymret over. Det er en skade som gjør vondt, og vi vet ikke når vi kan få det i orden, sa Solbakken om svensken, som pådro seg en skade i brystet.

Skaden betyr trolig at Antonsson ikke kan spille tirsdagens kamp mot greske Panathinaikós. Vingaard er ikke Solbakken like bekymret for:

- Vingaard er bare en pyse, så ham er jeg ikke bekymret for, smilte Solbakken, som regner med at midtbanemannen er klar til tirsdag.

2 x Ruud OB, med to nordmenn på laget, imponerte da de tok imot AaB på hjemmebane lørdag. Atle Roar Håland spilte som vanlig i hjemmelagets midtforsvar, mens landslagsback Espen Ruud fikk sjansen som høyre ving.

Det så ut til å fungere godt for 26-åringen. Først var han nest sist på hjemmelagets 1-0-scoring, og etter hvilen fikk han virkelig vist seg fram. Ruud scoret hjemmelagets fjerde og sjette mål i den solide 6-0-seieren.

OB har for øyeblikket 2.-plassen i dansk superliga, men det er lite sannsynlig at de kan tukte serielederne fra København. FCK har allerede skaffet seg et forsprang på 19 poeng til Ruuds og Hålands klubb.

Stortapet lørdag betyr at Kjetil Wæhler og hans AaB overvintrer helt sist i dansk superliga.

(NTB)