Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakkens FCK ute av Champions League

Knust av Vidal-hattrick.

(Dagbladet): Juventus - FC København 3-1.

Den svenske stopperveteranen Olof Mellberg skapte håp for Ståle Solbakkens FCK i noen øyeblikk da han utliknet til 1-1 tidlig i andre omgang.

Men like etter lagde han kveldens andre Juventus-straffespark. Arturo Vidal scoret på begge, og nikket inn det tredje målet for Juventus like etter.

Lars Jacobsen lagde et klønete straffespark med en hands i første omgang.

UTE AV DANSEN: En betenkt Ståle Solbakken ser Juventus' chilenske tremålsscorer Arturo Vidal feire med Jose Martin Caceres. FC København er definitivt ute av Champions League etter kveldens tap. Foto: Gabriel Bouys, AFP / NTB Scanpix
UTE AV DANSEN: En betenkt Ståle Solbakken ser Juventus' chilenske tremålsscorer Arturo Vidal feire med Jose Martin Caceres. FC København er definitivt ute av Champions League etter kveldens tap. Foto: Gabriel Bouys, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Ståle Solbakken var stort sett fornøyd med det defensive, men irriterer seg litt over de to straffene.

- Minuset defensivt er at vi gir dem to straffer. Jeg tror det er en refleks fra Lars. Og jeg tror Olof mister fotfestet litt og må gamble. Jeg tror at om du spør dem, er de lite tilfreds med de situasjonene, sier FCKs norske trener til Viasat.

Skapte lite problemer Bortsett fra det, var han ganske fornøyd med lagets prestasjon.

- De skapte lite problemer, bortsett fra at Llorente var en håndfull innimellom. Men vi klarte å stoppe løpene til Pogba, og Pirlo hadde ikke mange sjanseskapende avleveringer. Sjanseforskjellen var ikke stor, men vi må ha litt flaks, sier Solbakken.

Nå er uansett Champions League-håpet ute for danskene. De klarer ikke passere både Juventus og Galatasaray, som møtes i siste kamp, på poeng - og ligger bak begge på innbyrdes oppgjør.

SMILER KNAPT I SKJEGGET: Olof Mellberg tok ikke helt av etter utlikningsmålet, 36-åringens første i Champions League i karrieren. Man skulle nesten tro han visste at han skulle lage straffe like etter. Foto: Olivier Morin, AFP / NTB Scanpix
SMILER KNAPT I SKJEGGET: Olof Mellberg tok ikke helt av etter utlikningsmålet, 36-åringens første i Champions League i karrieren. Man skulle nesten tro han visste at han skulle lage straffe like etter. Foto: Olivier Morin, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Europa League-plass er eneste håp, men FCK har en tøff oppgave hjemme mot Real Madrid i siste runde.

Juventus klatret imidlertid opp fra siste- til andreplass i gruppa, og kan sikre avansementet borte mot Galatasaray om to uker.

Klønete straffe Juventus festet grepet om kampen fra første minutt. Men danskene klarte å hindre de helt store målsjansene i nesten en halv time.

Men da rakte høyreback Lars Jacobsen armene foran seg i en duell med Paul Pogba inne i feltet. Det er mulig han ville unngå kollisjon med det franske stortalentet, men da ballen kom dalende ned og landet på armene hans, kunne ikke dommeren gjøre annet enn å blåse straffe.

Den satte Arturo Vidal sikkert i mål bak en Johan Wiland som ellers stoppet alt Juventus sendte i hans retning før pause.

Veteranmål Etter pause startet Ståle Solbakkens gutter friskt. Og de fikk uttelling etter drøye ti minutter. Den svenske stopperveteranen Olof Mellberg (36) lempet ballen i mål etter en dødball, og scoret med det sitt første Champions League-mål.

Det var nesten for godt til å være sant, og bare tre minutter seinere var Mellberg sentral igjen - da med negativt fortegn. Han dro ned Fernando Llorente i eget felt, og Arturo Vidal scoret igjen på straffe.

Nye tre minutter seinere viste Vidal at han kan mer enn å skyte straffespark. Andrea Pirlo spilte fri Paul Pogba på venstrekanten, ingen FCK-spillere klarte å hindre ham i å legge et utsøkt innlegg inn i feltet, der Vidal hang høyt og lenge og nikket inn hattrickmålet i en fin bue over Johan Wiland.

UTE: Han ser sint ut her, men Ståle Solbakken var stort sett fornøyd med kampen, og mener de to straffesituasjonene var de største feilene de gjorde defensivt. Foto: Alessandro di Marco, EPA / NTB Scanpix
UTE: Han ser sint ut her, men Ståle Solbakken var stort sett fornøyd med kampen, og mener de to straffesituasjonene var de største feilene de gjorde defensivt. Foto: Alessandro di Marco, EPA / NTB Scanpix Vis mer