Solbakkens FCK ydmyket av Brugge

Men har fortsatt avansement i egne hender.

STORTAP: Ståle Solbakkens FC København ble regelrett ydmyket på hjemmebane mot Club Brugge i Europa League i kveld. 
Foto: Jan Christensen / Scanpix Danmark / NTB scanpix
STORTAP: Ståle Solbakkens FC København ble regelrett ydmyket på hjemmebane mot Club Brugge i Europa League i kveld. Foto: Jan Christensen / Scanpix Danmark / NTB scanpixVis mer

Ståle Solbakkens FC København tapte hele 0-4 på eget gress mot Club Brugge i europaligaen torsdag.

Til tross for det store tapet har den danske klubben fremdeles europaliga-avansement i egne hender etter at Torino svært overraskende tapte 1-2 mot HJK Helsinki.

- Av en eller annen idiotisk grunn lever vi faktisk videre i turneringen, sa Solbakken etter kampen.

- Jeg sa til guttene før kampen at det var en stor sjanse for at Helsinki kunne ta minst ett poeng mot Torino fordi Helsinkis bane (kunstgress) er veldig vanskelig å spille på.

Hattrick Men om det skal bli avansement må spillet heves fra torsdagens kamp mot Brugge. Det belgiske laget var svært effektive og Lior Refaelov sørget for et vaskeekte hattrick før pause.

Et kvarter ut i den andre omgangen økte gjestene til 4-0, og da var kampen i realiteten kjørt.

- Jeg tror ikke noen av oss kan se seg selv i speilet. Det var ikke godt nok, sa FCK-målvakt Stephan Andersen etter kampen.

Skrøt av spillerne Med tapet står Solbakkens lag med fire poeng europaligaens gruppe B. Opp til Torino og Club Brugge har de henholdsvis tre og fire poeng.

Seier borte mot HJK Helsinki og hjemme mot Torino i de to siste kampene vil sende danskene videre til sluttspillet.

- Vinner vi i Finland, så venter det en slags finale mot Torino. Det må vi trøste oss med, sa Solbakken, som ikke ønsket å skjelle ut spillerne etter 0-4-tapet.

- Ingen av spillerne gjemte seg. Alle kjempet til siste slutt. Brugge hadde seks skudd på mål og scoret fire klassemål, avsluttet den norske treneren.

(NTB)