Solbakkens første seier

Endelig ble det tre poeng for Ham-Kam.

(Dagbladet.no): Ståle Solbakken har vært sterk i trua etter at Kamma åpnet med 1-1 borte mot Sogndal i første serieomgang. Fra og med da visste han at gutta fra Hedmarken holdt Tippeliga-nivå.

I dag viste de nettopp det da de kriget i hjel et Bodø/Glimt som snakket om medaljer før seriestarten.

- Vi ble fightet i senk. Det var helt fortjent at Ham-Kam vant denne kampen, sier Glimt-trener Øystein Gåre til NTB.

På den humpete banen på Aspmyra ble det aldri festfotball. Det var nok Ham-Kam mest fornøyde med.

Hamarsingene pumpet baller i bakrommet til Glimt-gutta, og fikk lønn som fortjent tre minutter før pause. Da var Espen Olsen i enden av langpasningen, og scoret sikkert på Tor Egil Horn.

Når alle trodde en pause skulle gjøre rådville Bodø-spillere godt, fikk publikum det motsatte svaret da andre omgang ble sparket i gang.

Før minuttet var spilt scoret Marius Gullerud nok et mål for Ham-Kam.

Derfra og ut handlet det mest om å sikre årets første trepoenger for Solbakkens menn. Det klarte de uten alt for store problemer. Glimt presset og presset, men det ble med nesten.

- Det var nok veldig godt for gutta å få en seier. Etter tre uavgjortkamper mener jeg dette var helt fortjent, sier Ståle Solbakken.

Dermed er Hamar-laget godt i gang med comebacksesongen i eliten, mens et medaljejagende Bodø/Glimt begynner å få langt opp til de øverste plassene. Selv om det verste for trener Øystein Gåre må være at spillet ikke sitter som det skal.

Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

ET LITE HODE BAK: Christian Berg og Bodø/Glimt kom aldri skikkelig oppi Ham-Kam-spillerne i dag. Her er det Aksel Smeets som vinner duellen.