FORBANNET  Ståle Solbakken var tydelig forbannet over enda et hjemmetap. Foto: Scanpix / AFP
FORBANNET Ståle Solbakken var tydelig forbannet over enda et hjemmetap. Foto: Scanpix / AFPVis mer

Solbakkens Köln sløste og ble slått i sluttminuttene

- Fortjent tap, innrømmer Köln-treneren.


KÖLN (Dagbladet): Köln - Hamburger SV 0-1. Etter forrige helgs 1-0-seier mot borte mot Kaiserslautern fikk Ståle Solbakken igjen litt ro på trenerbenken i Köln.

Med seier i dag, hjemme mot Per Ciljan Skjelbreds Hamburg, skulle vår norske Bundesliga-treneren fortsette den gode trenden og virkelig klatre ut av den fryktede bunnstriden.

I stedet ble det nok en frustrerende kveld for Solbakken. Med lagets store stjerne og målgarantist Lukas Podolski ute var det nemlig ingen på Köln-laget som evnet å få ballen i mål. Det til tross for store sjanser til hjemmelaget, spesielt i den andre omgangen.

- Vi har et par, tre store sjanser. Men vi er unøyaktig med den siste pasningen og utnytter ikke de sjansene vi får, sier Solbakken etter kampen.
Straffen for de misbrukte sjansene ble knallhard. Tre minutter før slutt snek Hamburg-spiss Paolo Guerrero seg inn bak Köln-forsvaret og med en nydelig lobb avgjorde han for bortelaget.

Og for andre gang på rad måtte en tydelig irritert Ståle Solbakken se sitt Köln-lag gå poengløse av hjemmebanen RheinEnergie Stadion.

- Vi taper fortjent. Hamburg er langt bedre enn oss med ballen og har den også mest. Vi gjør mange små feil. Det koster oss dyrt. Samtidig er det små marginer. I dag var det en typisk første-målet-vinner kamp, sier Ståle til Dagbladet.
Målfesten avlyst Forrige gang lagene møttes, i Hamburg i august, ble det hele syv mål i det Solbakken kalte «en syk fotballkamp». Og med to av Bundesligaens mest gavemilde forsvar på banen forventet de fleste at målfesten skulle gjenta seg.

Det skjedde på ingen måte, selv om det florerte med gode scoringsmuligheter for begge lag.

Hamburg åpnet best. Først opphevet Sereno offsiden og ga spiss Mladen Petric et hav av rom foran keeper Rensing. I siste liten klarte riktignok Köln-stopper Geromel og kasta seg foran Petrics avslutning.

Like etter var back Sereno igjen i trøbbel, da han ble fraløpt av en kvikk Marcell Jansen på Hamburgs venstrekant. Jansen skudd strøk keeper Rensings høyre stolpe.

Det tok tjue minutter før Köln fikk sin første store sjanse. Den var til gjengeld virkelig stor. Spiss Milivoje Novakovic fikk tatt ned ballen tolv meter fra mål, men avlsutningen ble i siste liten blokkert av bortelagets serbiske stopper Solobodan Rajkovic.

Store sjanser Om ikke sjansene var store nok til å få den forløsende scoringen i den første omgangen, ble de på ingen måte mindre like etter pause. I motsetning til i åponingsminuttene var det hjemmelaget som kom best i gang.

Først var Geromel nær på en god dødball fra Ammar Jemal, så var det midtbaneankeret Martin Lanig som ikke klarte å få ordentlig dreis på et skudd fra like innenfor Hamburgs sekstenmeter.

- Vi utnytter ikke de sjansene vi får. Vi har svært gode muligheter på overganger, men vi mister ballen veldig lett, sier Solbakkens assistent Bård Wiggen.

Ikke det at bortelaget Hamburg var ufarlige. Anført av en god Paolo Guerrero skapte også bortelaget noen enorme scoringsmuligheter.

Til slutt var det også nevnte Guerrero som skulle bli matchvinner. Med en perfekt lobb over Köln-keeper Rensing sørget peruvianeren for en viktig seier for Hamburg.

Med seieren går Hamburg forbi Köln på tabellen. Solbakken er nå bare seks poeng unna nedrykksplassene.

- Vi er der vi kan forvente å være. Vi er ikke bedre enn det posisjonen vår tilsier. Det er ikke realistisk at vi kan være høyere på tabellen for øyeblikket, sier assistent Wiggen til Dagbladet.

Til helgen venter ny viktig kamp i bunnstriden, når Køln tar turen til et Nürnberg i tilsvarende poengnød.

Per Ciljan Skjelbred satt hele kampen på benken for Hamburger SV.

 FRUSTRERT  Köln-spiss Milivoje Novakovic depper over en av flere misbrukte sjanser i dagens hjemmekamp mot Hamburger SV. Novakovic startet alene på topp i Lukas Podolskis skadefravær. Foto Scanpix / AFP
FRUSTRERT Köln-spiss Milivoje Novakovic depper over en av flere misbrukte sjanser i dagens hjemmekamp mot Hamburger SV. Novakovic startet alene på topp i Lukas Podolskis skadefravær. Foto Scanpix / AFP Vis mer