TRIST DAG PÅ JOBB:  Ståle Solbakken var ikke spesielt fornøyd etter 4-2-tapet for Aalborg i cupfinalen.
TRIST DAG PÅ JOBB: Ståle Solbakken var ikke spesielt fornøyd etter 4-2-tapet for Aalborg i cupfinalen.Vis mer

Solbakkens København raknet fullstendig i den danske cupfinalen

Tittelløs sesong.

Aalborg - F.C. København 4-2

KØBENHAVN (Dagbladet): Ståle Solbakken og F.C. København møtte Aalborg i den danske cupfinalen i kveld. Etter en god start - der laget ledet 1-0 etter 18 minutter - raknet det fullstendig.

Aalborg vant 4-2, og tok The Double i Danmark. Én runde før slutt er det også klart at laget er serimester.

F.C. København utviklet seg til et trist skue foran 27.000 tilskuere i Parken. Dette var eneste sjanse igjen til å vinne en tittel denne sesongen. Så skjedde ikke, og det er naturligvis en liten fotballkatastrofe.

- Vi var klart best de første 35 minuttene. Rett før pause scoret Aalborg to mål på corner. Det ble vanskeligere, og de klarte å få kampen inn i sitt spor, sa Solbakken på pressekonferansen etterpå.

Herlig ramme Parken var pakket inn i en herlig ramme torsdag kveld. «Skål for Danmarks bedste 12. mand», heter det på et skilt på den ene langsida. Og det kunne vi skrive under på. Supporterne til både F.C. København og Aalborg sørget for leven, og røykfylte effekter.

Solbakken kunne konstatere at FCK kom best i gang. Etter rundt 18 minutter fikk tidligere Cardiff-spiller Andreas Cornelius (21) et innlegg fra høyre. Han var sterkest i den påfølgede hodeduellen foran mål, og headet ballen til venstre for Aalborgs sisteskanse, Nicolai Larsen.

Den norske landslagsspilleren Daniel Braaten hadde vært usynlig. Etter rundt halvtimen, på stillingen 1-0, fikk han gult kort. Og ble synlig.

Snudde kampen Det virket som om omgangen skulle munne ut i ledelse til F.C. København. Men fra det 40. minutt skjedde det mye. Rasmus Thelander utliknet til 1-1. På en corner kriget han på bakerste stolpe, og stanget ballen i mål.

Aalborg hadde også en kjempesjanse like etterpå, men FCK-keeper Johan Wiland leverte en praktredning.

Rett før pause fikk Aalborg corner igjen. På nytt var Rasmus Thelander sterkest i feltet, og headet ballen i mål. 2-1 til Aalborg.

Ikke ufortjent. Fra å «eie» kampen mistet F.C. København overtaket fullstendig. Solbakken sto med hendene i bukselomma. Hva skulle han gjøre?

Motet oppe København-supporterne klarte å holde motet opp. De var dobbelt så bra som Klanen, for å si det sånn.

FCK presset fra start i 2. omgang. Men klubben har ingen naturlig toppscorer, selv om Igor Vetokele - rent personlig - kan si seg fornøyd med sine 12 scoringer i Superligaen denne sesongen.

Vi så 50 minutter på tavla. Vi så 60 minutter på tavla. Og fortsatt ledet Aalborg 2-1. Den tidligere Start-profilen Christian Bolanos var småfiks og mye involvert, men veldig farlig ble det ikke.

I Aalborg-seksjonen på tribunen begynte flere og flere å kaste skjorta. Her skulle The Double feires.

Spikeren i kista I det 72. minutt kom scoringen som var spikeren i kista. Forsvarsspiller Jacob Ahlmann fikk stusset en ball videre på løp. 3-1. Og da var det gjort: 4-1-scoringen kom rett etterpå, ved Søren Fredriksen.

Rurik Gislason reduserte til 2-4. Til ingen nytte.

På pressekonferansen etterpå ble Solbakken spurt om hvordan sesongen har vært:

- Den er klart godkjent etter at jeg kom inn, svarte han, uten å nøle.

TANKEFULL:   Ståle Solbakken har mye å tenke på før neste sesong.
TANKEFULL: Ståle Solbakken har mye å tenke på før neste sesong. Vis mer