GLIMT I ØYET: Ståle Solbakken og hans FC København sikret seg i går en perfekt start på vårsesongen. Ludwig Augustinsson gjorde en strålende debut, og Solbakken hevder det er den beste siden han selv debuterte for FCK for snart femten år siden. Foto: REUTERS/Mikko Stig/Lehtikuva.
GLIMT I ØYET: Ståle Solbakken og hans FC København sikret seg i går en perfekt start på vårsesongen. Ludwig Augustinsson gjorde en strålende debut, og Solbakken hevder det er den beste siden han selv debuterte for FCK for snart femten år siden. Foto: REUTERS/Mikko Stig/Lehtikuva.Vis mer

Solbakkens lekne kommentar til svensk FCK-drømmedebut

- Beste siden min egen.

(Dagbladet): Den svenske venstrebacken Ludwig Augustinsson (20) fikk en drømmedebut da han både scoret og leverte målgivende pasning i FC Københavns 2-0-seier mot Vestsjælland søndag.

Det sørget for at trener Ståle Solbakken (46) var i strålende humør på pressekonferansen etter kampen.

- Det har vel ikke vært en bedre FCK-debutant siden min egen debut mot Brøndby, sa Solbakken med et aldri så lite glimt i øyet ifølge Dansk TV 2.

- Min var hakket bedre Det er snart femten år siden Ståle Solbakken debuterte for FCK, under daværende trener Roy Hodgson. Til Dagbladet utdyper han sammenligningen.

- Jeg sa nok det mest for å minne folk på at jeg også har spilt fotball en gang i tiden, svarer en humrende FCK-trener via telefon.

- Vil du si debuten hans var bedre enn din egen?

- Nei. Jeg vil nok si den er hakket under, sier 46-åringen og ler.

Den tidligere landslagsstjernens debut ble hyllet som «fremragende» av Roy Hodgson, men 46-åringen rakk bare 14 kamper for FCK.

Nordmannens fotballkarriere endte nemlig brått da han fikk hjertestans på trening i 2001, og ble rådet av legene om å legge fotballskoene på hylla.

- Viser Danmark at han kan score En annen mann som var delaktig i hovedstadsklubbens seier, var den norske høyrebacken Tom Høgli. Nordmannen har vært gjenstand for kritikk i danske medier, men Solbakken er fornøyd med bidraget til landslagsbacken.

- Han har vært solid lenge nå, og i går viste han endelig Danmark at han kan score mål, oppsummerer FCK-treneren.

- Det er sjelden begge backene scorer i samme kamp, satser du på offensive backer fremover?

DRØMMEDEBUT: Den svenske U21-landslagsspilleren Ludwig Augustinsson (til høyre) leverte en glimrende debut for FC København søndag. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
DRØMMEDEBUT: Den svenske U21-landslagsspilleren Ludwig Augustinsson (til høyre) leverte en glimrende debut for FC København søndag. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

- Det er litt tidlig å si enda. Ludwig ble kjøpt inn for hans offensive kvaliteter, og vi vil helst ha Tom mer med fremover også, sier Solbakken.

Høgli har startet nesten samtlige av FCKs kamper denne sesongen, og har kun vært benket én gang. Målet var hans femte i sin profesjonelle klubbkarriere.

Midtjylland må snuble Med gårsdagens seier krøp FCK innpå serielederne FC Midtjylland, og er nå fem poeng bak. Sistnevnte har imidlertid en kamp til gode.

- Det skal godt gjøres å ta dem igjen. De må nesten feile stygt. Både de og Randers har vært sterke, og vi har et tøft program nå fremover, sier nordmannen.

Foran sesongen gjennomførte FCK en storopprydning i stallen, da hele elleve forlot klubben, og elleve spillere kom inn.

Det i tillegg til en ung tropp, skader, formsvikter, Europacup og Mesterliga gjorde at FCK kom skjevt ut av sesongstarten.

- Det ble litt mye for de unge gutta i starten. Men laget begynte å sette seg de siste månedene før jul, sier Solbakken.

Neste kamp for Solbakken & co er borte mot gamleklubben til Espen Ruud, Odense Boldklub, søndag 1. mars.