FCK i Champions League:

Solbakkens menn herjet: - Bytt bilde på sukkertøyposen «Kongen av Danmark»

FCK vant 4-0.

(Dagbladet): FC København og manager Ståle Solbakken vant 4-0 hjemme mot Club Brugge i Champions Leagues gruppe G.

- Det var en vanskelig kamp, men jeg er fornøyd med mye. I 2. omgang fikk vi mer tempo, mindre tekniske feil og spillerne virket friskere. Etter selvmålet løsner det skikkelig, sier Solbakken til Viasat.

FCK-spiller Thomas Delaney sto for kveldens høydepunkt da han banket ballen i krysset fra rundt 30 meter etter 61 minutter.

Leicester 2 2 0 0 4 - 0 6
FC København21105-14
Porto20111-21
Brugge20020-70

- Oi, oi. Har du sett på maken, sa Viasat-kommentator Daniel Høglund på direkten.

- Bytt ut bildet på sukkertøyposen «Kongen av Danmark», sa kollega Vidar Davidsen.

Delaney-målet overrasket også Solbakken.

- Han har aldri gjort noe lignende verken på trening eller i kamp. Jeg har trent ham i ti år og han har jo egentlig et middels bra skuddbein, sier Solbakken, som innrømmer at han har bedt Delaney unngå langskudd.

FC København storspilte i en 2. omgang som inneholdt det meste. Først satte Brugge-spiller Stefano Denswil ballen i eget nett til 1-0. Så bommet FCK på et straffespark, før Delaney fikset 2-0. Federico Santander satte inn 3-0 etter en corner etter 69 minutter. På overtid headet Mathias Jørgensen inn 4-0.

Ydmykelsen var komplett.

- Vi har muligheter til poeng mot både Leicester og Porto. Grunnlaget er lagt for Europacup-spill videre, sier Solbakken, som må bli blant de to beste for å gå videre i Champions League. Tredjeplass gir Europaliga.

Fire poeng

Solbakken og FC København fikk en solid start på Champions League med uavgjort borte mot Porto.

Nå står danskene med totalt fire poeng - og er nummer to i gruppa bak Leicester som har seks. Leicester vant 1-0 mot Porto i kveld etter scoring av Islam Slimani. Porto (1p) og Brugge (0p) er sist i pulja.

Det ble en litt tam 1. omgang i Parken i den danske hovedstaden. FCK hadde full kontroll defensivt, men sleit med å skape de helt store sjansene. Danskene kontrollerte kampen, men Solbakken skulle nok gjerne sett et vassere angrep hos vertene da lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

DRØMMEMÅL: Thomas Delaney. Foto: Jens Dresling/Polfoto via AP
DRØMMEMÅL: Thomas Delaney. Foto: Jens Dresling/Polfoto via AP Vis mer

Tre scoringer

2. omgang ble derimot et fyrverkeri.

FCK tok ledelsen etter 53 minutter. Peter Ankersen slo et knallhardt innlegg inn i feltet og en klønete inngripen av Brugge-spiller Stefano Denswil endte med selvmål. Scoringa kom på komisk vis da forsvarspilleren var helt alene og pirket ballen i eget nett.

Dermed sto det 1-0 i Parken.

Etter 61 minutter kunne det det blitt mer. Dommer Craig Thomson dømte straffespark til hjemmelaget etter en duell i feltet.

Men Københavns Ludwig Augustinsson leverte en forferdelig avslutning fra krittmerket og keeper Ludovic Butelle reddet enkelt.

Scoringer av Thomas Delaney, Federico Santander og Mathias Jørgensen sørget derimot for en komfortabel seier. Spesielt Delaneys fulltreffer var av den vakre sorten.

I neste kamp venter Leicester borte 18. oktober.

Kveldens kamper:

Gruppe E: CSKA Moskva (Russland) – Tottenham (England) 0-1, Monaco (Frankrike) – Leverkusen (Tyskland) 1-1.

Gruppe F: Borussia Dortmund (Tyskland) – Real Madrid (Spania) 2-2, Sporting Lisboa (Portugal) – Legia Warszawa (Polen) 2-0.

Gruppe G: FC København (Danmark) – Brugge (Belgia) 4-0, Leicester (England) – Porto (Portugal) 1-0.

Gruppe H: Dinamo Zagreb (Kroatia) – Juventus (Italia) 0-4, Sevilla (Spania) – Lyon (Frankrike) 1-0.