Solbakkens mesterligahåp lever etter frekk straffescoring

Ståle Solbakken og hans FC København fikk med seg et viktig bortemål mot Røde Stjerne i tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Kampen endte 1-1.

MANAGER: Ståle Solbakken. Foto: Andrew Halseid Budd/Prosports/REX
MANAGER: Ståle Solbakken. Foto: Andrew Halseid Budd/Prosports/REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

20 år gamle Jonas Wind utførte en iskald Panenka-straffe fem minutter før full tid og sørget for at Ståle Solbakkens menn fikk med seg et godt utgangspunkt før returmøtet i Danmark om en uke.

Det danske hovedstadslaget ble hardt presset gjennom store deler av kampen i den serbiske heksegryta, og lå under til pause etter et heldig serbisk ledermål to minutter før hvilen.

Da sendte Milan Pavkov av gårde et skudd via beinet til Victor Nelsson, og ballen gikk i bue over FCKs norske keeper Sten Grytebust og i mål.

På det tidspunktet kunne fort Røde Stjerne ledet med flere mål, men en god norsk keeper, kombinert med godt forsvarsspill og litt flaks sørget for at ledelsen ikke var større halvveis.

Også etter pause spilte Røde Stjerne seg fram til flere saftige sjanser, men Grytebust slapp å plukke flere baller ut av nettet. Derimot pekte dommeren på straffemerket seks minutter før full tid da Pep Biel gikk i bakken innenfor sekstenmeteren.

Etter flere protester fra de serbiske spillerne tok Jonas Wind ansvar. Unggutten tok fart og satte inn en perfekt Panenka-straffe og sørget for et svært viktig bortemål for danskene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer