Solbakkens midtbanemann kastet på glattcelle i natt

Peszko vraket fra troppen etter opphold i fyllearresten.

DISIPLINÆRPROBLEMER: Ståle Solbakken klapper neppe Slawomir Peszko på hodet i dag, etter at midtbanemannen havnet på glattcelle i natt.Foto: SCANPIX/AFP/ PATRIK STOLLARZ
DISIPLINÆRPROBLEMER: Ståle Solbakken klapper neppe Slawomir Peszko på hodet i dag, etter at midtbanemannen havnet på glattcelle i natt.Foto: SCANPIX/AFP/ PATRIK STOLLARZVis mer

BERLIN / OSLO (Dagbladet): Det virker som Ståle Solbakken ikke skal få arbeidsro i denne Köln-sesongen. Nå er Slawomir Peszko kastet ut av troppen til kampen mot Mainz etter å ha havnet på glattcelle i byen i natt.

Ifølge Express måtte Peszko tilbringe natten i fyllearresten etter gårsdagens møte med Werder Bremen.

Årsaken til politiets anholdelse var en krangel som oppstod mellom Peszko og en taxisjafør. Sammen med en venn ønsket Peszko å reise til nærliggende Düsseldorf, men da taxisjaføren ikke ville sette på GPS-systemet oppsto det en heftig krangel mellom Peszko og taxisjaføren.

Det endte til slutt med at taxisjaføren kjørte Köln-spilleren og kompisen rett til politistasjonen.

Ute av troppen
- Det ligger ingen straffbare handlinger til grunn for anholdelsen, sier en talsmann for politiet til Express.

Drosjesjaføren har så langt ikke anmeldt Peszko for forholdet, men politiet mente derimot at Peszko måtte bli på stasjonen for å bli edru, mens hans venn fikk gå.

FC-spilleren skal ha vært svært lite samarbeidsvillig under sitt opphold på politistasjonen. Hvor høy promille Peszko hadde, er fortsatt uklart.

I Köln er man heller ikke fornøyde med spilleren.

- Det var en hendelse, det stemmer, sier Kölns pressetalsmann Tobias Schmidt.

- Peszko var beruset og det oppsto en hendelse. Det er ulike oppfattelser av hvordan hendelsen forløp, så vi ønsker likevel ikke å kommentere saken i detalj, utdyper Schmidt.

- Ståle Solbakken og klubbdirektør Claus Horstmann har forsøkt å få tak i spilleren i dag. Han vil bli straffet og er definitivt ikke i troppen mot Mainz på tirsdag, sier talsmannen om Peszko, som spilte for Köln i 1-1-kampen mot Werder Bremen i går.

Klubbdirektør Claus Horstmann sier også Peszko risikerer ytterligere straff enn den han allerede har fått.

- Oppførselen til Slawomir Peszko er uakseptabel og vil få sportslige og økonomiske konsekvenser for spilleren, sier Horstmann.

Ikke første gang
Dette er ikke første gang disiplinærproblemer skader Ståle Solbakken og Kölns forberedelser i bunnkampen i Bundesliga.

I februar ble sloveneren Miso Brecko tatt for fyllekjøring i forbindelse med karnevalsfeiringen i byen, etter å ha havnet på ei toglinje med bilen.

Brecko ble straffet både av klubben og politiet, men var tilbake i troppen mot Nürnberg uka etter.

Denne uka kastet Ståle Solbakken fire spillere ut av troppen. Milivoje Novakovic, Petit, Kevin Pezzoni og Andrezinho fikk ikke være med da resten av troppen reiste på treningsleir, og måtte i stedet trene for seg selv i Köln.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Solbakken i formiddag.