Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakkens største kveld

Slo sensasjonelt Manchester United og Ole Gunnar Solskjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): FC København - Manchester United 1-0

Ingen trodde vel særlig på det. Men Ståle Solbakken har vist tidligere at han er en kløktig trener-rev som vet hvordan man kriger til seg tre poeng.

I kveld tok han skalpen til Sir Alex Fergusons United.

- I kveld er jeg stolt

- Nå er alt mulig og gruppa lever i aller høyeste grad. Vi har slått Manchester United, og da kan vi slå Celtic på hjemmebanen og Benfica i Portugal også, sa en lykkelig Ståle Solbakken etter kampslutt i kveld.

Men den norske suksess-treneren var langt fra breial etter den imponerende triumfen.

- Dette var kanskje ikke fortjent fotballmessig, men jeg vil gi all ære til guttene. United hadde ballen mer enn oss, men vi sto på noe voldsomt og det var klasse over hele linja. I kveld er jeg stolt, smilte «Ståle Salvatore».

Men det så lenge ganske mørkt ut.

DAGENS STORE HELT: Her har Marcus Allbäck akkurat skutt FC København i ledelsen mot Manchester United - og Parken til himmels. Foto: AP
DAGENS STORE HELT: Her har Marcus Allbäck akkurat skutt FC København i ledelsen mot Manchester United - og Parken til himmels. Foto: AP Vis mer

Tid for revansje

Ståle Solbakkens FC København tapte 3-0 og fikk en leksjon i angrepsfotball av ypperste europeiske klasse på Old Trafford for to uker siden. I kveld skulle tapet revansjeres. Og 40 000 feststemte dansker skulle bidra til å sette på plass feterte United-stjerner på iskalde Parken Stadion.

Festen så lenge ut til å bli avlyst.

Av et United på halv maskin og et FC København uten evne til å score mål.

Kjedelig

Det ble aldri noen målsjanse-bonanza i første omgang. Solbakkens hvitkledde åpnet best i Parken, men gode tendenser i angrepsspillet ble sjelden til de klare målsjansene. Nærmest kom kaptein Tobias Linderoth da han han prøvde Edwin van der Sar fra distanse, uten at nederlenderen hadde store problemer.

Istedet var det United som tok mer over.

Litt etter litt begynte United-stjernene å finne hverandre; Carrick traff oftere og oftere spillere på vei framover, Ronaldo lyktes oftere med driblingene på høyrekanten og kombinasjonen Rooney/Solskjær begynte også finne hverandre.

image: Solbakkens største kveld

Wayne Rooney kom nærmest for gigantene da han fint vendte opp 12 meter fra mål og avsluttet. Superspissens skudd var det derimot ikke mye krutt i, og ballen rullet løst en meter til side for mål.

Målløst til pause

Brede Hangeland hadde stort sett god kontroll på Solskjær og co., men måtte tåle et gult kort etter en halvtimes spill da han var altfor sein i ei takling på Wayne Rooney.

Lagene gikk til pause på 0-0, etter en tett og jevn, men ikke spesielt underholdende første omgang foran et smekkfullt Parken Stadion.

Heia Sverige!

Andre omgang lovet ikke mye bedre. Solskjær nærmet seg for United, mens «de danske drenge» ikke så ut til å være i stand til å produsere store målsjanser på hjemmebane.

Og det måtte en svensk kombinasjon til for å få hull på United-byllen.

Kaptein Tobias Linderoth svingte inn et hjørnespark et drøyt kvarter før slutt, og den presise corneren ble stusset videre mot mål.

Der sto spissen Marcus Allbäck. Som den målscoreren han er - på rett plass, til rett tid.

Fra en meters hold kunne han pirke ballen over streken og sende FC København i ledelsen på deres første skikkelige målsjanse i kampen.

Selv var svensken ydmykheten selv etter å ha blitt dagens store helt.

- Det var selvfølgelig fantastisk å se ballen gå over streken, men det er mye tilfeldigheter. Ballen landet der, og heldigvis fikk jeg pirket den over linja, sa spissen - som roste Brede Hangeland og København-forsvaret.

- Jeg synes ikke United kom til mange store sjanser i kveld. De er meget godt lag, men jeg synes vi sto godt der bak.

- En milepæl

Brede Hangeland var en av de som sto aller best i duellen med Wayne Rooney og Ole Gunnar Solskjær.

- Det er fantastisk å få være med på dette. Med den stemningen og den innsatsen vi la ned - utrolig morsomt, sa rogalendingen - som var glad Solskjær spilte.

- Jeg har møtt ham mange ganger på trening, så det tror jeg var en fordel. Han er en klassespiller som beveger seg utrolig godt, men det gikk bra i dag.


Ronaldo på overtid

United innså alvoret da de kom ett mål under, men kom aldri nærmere enn et lobb-forsøk fra Paul Scholes som den glimrende København-keeperen Christiansen mesterlig reddet.

På overtid satte Cristiano Ronaldo ballen i mål, men ble korrekt vinket av for offside.

Dermed slo FC København overraskende Manchester United - i det som var langt fra noen festforestilling.

Men for 40 000 blåfrosne dansker varmet nok tre poeng mot Manchester United mer enn nok i København-kvelden.

Med dagens seier står FC København med fire poeng, det samme som Benfica. United leder gruppa med ni poeng to runder før slutt, mens Celtic står med seks.

NB: Ole Gunnar Solskjær hinket av banen på overtid med det som så ut som en strekkskade

•Din kommentar: Hva synes du om kampen? Kan Solbakken føre København videre i Champions League?

<B>GOD BREDE:</B> Brede Hangeland hadde stort sett god kontroll på Wayne Rooney og ole Gunnar Solskjær i kveldens oppgjør.