Solbakkens superrenn

Bjarne Solbakken kjørte seg rett inn i verdenseliten i utfor med 2. plass i Beaver Creek i kveld.

Solbakken delte annenplassen med østerrikeren Stephan Eberharter etter glimrende kjøring. Han gjorde et par småfeil halvveis ned i traseen, men tapte ikke så veldig mye på det.

- Jeg følte at det ikke gikk like bra for meg øverst, som det gjorde i treningsomgangen torsdag, men i det nederste partiet i løypa traff jeg bra, så jeg reddet meg litt inn der, sa Bjarne Solbakken til NTB etter rennet.

Han fikk noen nervepirrende minutter i målområdet etter at han hadde kjørt. De store kanonene kom på rekke og rad, men alle, bortsett fra amerikanske Rahlves, måtte melde pass.

Både amerikaneren Bode Miller og østerrikeren Hans Knauss kjørte ut like før mål. Det gjorde også Kenneth Sivertsen.

Lasse Kjus kjørte inn til en godkjent sjetteplass 85/100 bak Rahlves. Han ble slått av Solbakken og Eberharter med 16/100. Mellom dem plasserte østerrikerne Michael Walchhofer og Hermann Maier seg.

Formen kommer

- Jeg har ikke gjort så mye annerledes før denne sesongen, men det jeg har trenet på og gjort, det har jeg gjort mye bedre enn før, sa Solbakken, som føler at formen virkelig er i anmarsj.

- Jo, jeg føler på meg at formen kommer sakte, men sikkert. Det er medvirkende til at det går så bra for meg akkurat nå, sa han.

Det er også klart at kjøringen i det siste har gjort at Solbakken har opparbeidet en voldsom selvtillit, og det var lett å se på kjøringen hans fredag at selvtilliten var på topp.

Utforrennet i Beaver Creek, i VM-løypa fra 1999, var det avlyste rennet fra Val d'Isere. Dette rennet skulle egentlig ikke vært kjørt før neste helg, men på grunn av snømangel i den franske skimetropolen, måtte det altså flyttes.

Ganske fornøyd

- Jeg er ganske fornøyd med dette, sa Lasse Kjus til NTB.

Han mente selv han hadde gjort et par feil før det flate partiet, noe som gjorde at han mistet fart og muligheten til å ta en plass på seierspallen.

- Jeg mener det jeg har prestert i år er brukbart. Det er vel greit, sa Kjus, som ikke fikk det til i fjor, men som er kommet tilbake på en helt annen og mye sterkere måte i år. Han er med og kjemper blant de aller beste, og er innstilt på reise kjerringa skikkelig både lørdag (utfor) og søndag (super G). Deretter setter alpinistene kursen for Europa, men om det blir noe renn i Val d'Isere er foreløpig uklart.

- Det er kjempegøy med Bjarne, men jeg vil ikke si jeg er særlig overrasket over at det går så bra for ham, for han har kjørt veldig bra på trening i det siste, sa Kjus til NTB.

Solbakken hadde 7. plass som beste resultat fra verdenscupen før fredagens annenplass, mens Daron Rahlves vant sin femte seier i verdenscupen.

(NTB)

PÅ PALLEN: Solbakken kjørte glimrende i dag, og fikk andreplass i Beaver Creek.