Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg: - Dette er marerittet for alle

Rallyprofilen i dyp sorg.

STERKT PREGET: En alvorstynget Petter Solberg er tydelig preget av rallyulykken som kostet ei 10 år gammel jente livet. - Det er helt tragisk. Jeg er i dyp sorg, sier Solberg til Dagbladet.

Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
STERKT PREGET: En alvorstynget Petter Solberg er tydelig preget av rallyulykken som kostet ei 10 år gammel jente livet. - Det er helt tragisk. Jeg er i dyp sorg, sier Solberg til Dagbladet. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer

||| (Dagbladet.no): Rallyulykken i Larvik tidligere i dag, der ei 10 år gammel jente så tragisk mistet livet, ryster rallymiljøet i Norge.

Petter Solberg er dypt preget når Dagbladet snakker med ham i 12.30-tiden.

- Dette er marerittet for alle som driver med sport. Det kan skje i alle idretter, og dessverre så skjedde det her nå. Jeg vet ikke helt grunnen, men det er et sjokk for alle, for familie og venner. Det er helt tragisk. Jeg er i dyp sorg, sier Solberg til Dagbladet.

Ulykken skjedde klokka 09.15, da sjåfør Andreas Mikkelsen og kartleser Ole Fløene havnet utenfor veien i en sving på riksvei 306 i Dalsroa.

De to får nå profesjonell krisehjelp.

- Du har ikke sjanse til å sette deg inn i det der. Alle takler det forskjellig, men det er først og fremst familien det er tøft nok for. Du kan tenke deg selv, sier han.

Solberg må ta korte pauser i praten med Dagbladet, og understreker at slike saker angår hele rallymiljøet.

- Det er klart det gjør det, jeg har fått en haug med telefoner allerede.

- Blir man redd for å kjøre etter slike hendelser?

- Normalt er sikkerheten veldig bra, men alt kan skje. Det tøffeste jeg har vært med på var båtulykken i Stavanger i sommer, men det gikk bra til slutt. Slike ting kan skje overalt, det kan skje på en fotballbane. Det er forferdelig tøft. Tenk på familien, sier Solberg igjen.

- Har du selv opplevd å nesten kjøre på noen?

- Jeg klarer ikke å tenke på det nå, jeg har nok med å tenke på det som har skjedd. Alle involverte må få hjelp nå, sier Solberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling