Solberg: - Glad dette gikk bra

Kjørte inn i vingård og kuttet strømmen til fransk landsby.

Rallyfører Petter Solberg (37) priser seg lykkelig over at ingen ble skadd da bilen hans styrte av veien, pløyde gjennom vinranker og knakk en strømmast i Rally Frankrike lørdag.

Uhellet var ute på VM-rundens niende fartsprøve, den første lørdag morgen. I en venstresving gikk det galt. Solbergs bil forsvant ut på vinmarken der en rekke tilskuere befant seg.

Den tilsynelatende ukontrollerte ferden endte med et brak i en strømmast, som brakk tvers av. Kun et tre hindret masten fra å velte over to flyktende tilskuere.

- Der og da virket det ikke så dramatisk. Først da jeg fikk se helikopterbildene en god stund etterpå, så jeg at det kunne ha gått virkelig galt. Jeg er glad for at dette gikk bra, sa Petter Solberg til NTB lørdag kveld.

Gnistrende Strømbruddet førte til voldsom gnistring over vinmarken da tusenvis av volt fikk slippe løs. Hva som forårsaket avkjøringen, nekter den norske rallystjernen å uttale seg om.

- Det var en grunn til at vi kjørte av, men jeg vil ikke uttale meg om hvorfor.

Solberg bekrefter at det ikke var noe galt med bilen før det ublide møtet med strømmasten. Sammenstøtet førte til brukket styrestag og brutt dagsetappe.

- Vi hadde bare flaks da stolpen ikke traff bilen. Vi snakker om enormt med spenning i en slik stolpe, og det kunne ha gått virkelig galt. Det gnistret over hele vingården. Eneste positive er at TV-selskapene fikk spektakulære bilder, sa Solberg da NTB pratet med ham like etter uhellet.

Starter søndag Lørdag kveld ble det avgjort at Ford-føreren skal starte igjen søndag morgen.

Bare 0,7 sekund skilte opp til Mikko Hirvonen på tredjeplass etter fredagens fartsprøver. Med avkjøringen lørdag blir det ingen sjette plassering på seierspallen for Solberg.

Åttedobbelt verdensmester Sebastien Loeb leker seg mot en niende tittel og økte avstanden til 29,7 sekunder over Solberg-kollega Jari-Matti Latvala. Videre skiller 54 sekunder til Loeb-makker Mikko Hirvonen på tredjeplass.

Mads Østberg har klatret til fjerdeplass og er 1.46,4 minutt bak Loeb.

Vinner Loeb sesongens åttende VM-runde i rally og karrierens 75. triumf totalt, er han soleklar verdensmester når to runder gjenstår. Bare brutt løp holder i realiteten liv i rivalenes drøm om å tukte Loeb.

Rallyet avsluttes med seks fartsprøver søndag.

(NTB)