Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg: - Jeg er litt lei meg

Men Solberg mener Loeb vant fortjent.

En ny rallykonge er kronet. Sebastien Loeb sørget for at Petter Solberg måtte abdisere da franskmannen sikret VM-tittelen på Korsika søndag.

10 meter unna Sebastien Loebs ville VM-jubel sto Petter Solberg og så med lange blikk bort mot erkerivalen. Oppgitt og maktesløs strøk fjorårets mester fingrene gjennom håret. Slaget var tapt.

- Jeg er litt lei meg, men tar det som en mann. Sebastien er en dyktig fører og en flott idrettsmann. Han er målrettet og stabil. Og det samme med teamet hans. En ekte «champ» som fortjener tittelen, sa Petter Solberg til NTB.

Etter at den verste skuffelsen var svelget, trengte nordmannen seg gjennom hordene med pressefolk som overfalt Loeb, tok et godt tak i hånden hans og gratulerte mesteren.

Hodeløs

Loeb har kjørt en stor sesong, og nøkkelen til suksessen har vært bilen. CitroYns redskap går som en Rolex og har knapt nok hatt ett problem hele sesongen. Fem seirer, så vel på asfalt, grus som snø, seks annenplasser og to fjerdeplasser har Loeb sanket. Bare fra Mexico måtte han reise poengløs hjem.

- En utrolig følelse. De siste 5 kilometerne på siste fartsprøve kjørte jeg elendig. Hodet mitt var på målstreken, jeg hørte ikke etter hva kartleseren min (Daniel Elena) sa og giret feil hele tiden, fortalte Sebastien Loeb til NTB.

I fjor vant Petter Solberg VM-tittelen med ett poeng på Loeb. Avgjørelsen falt på siste fartsprøve i Wales.

- Det hjalp med erfaringene jeg gjorde forrige sesong. Den sesongen gjorde vi mange små feil som vi mistet poeng på. Strategien i år har vært å plukke vekk de feilene, og det må jeg jo si vi har greid, sa den 30 år gamle franskmannen.

Lover kamp

Nå blir det opp til konkurrentene å kjempe om annenplassen. Best an ligger Solberg.

- Nå må jeg forsøke å holde fokus ut sesongen. Etter seieren i fjor var jeg sikker på at jeg kunne forsvare VM-gullet. At vi var uheldige i tre runder på rad midtveis i sesongen, ødela mye, sa Solberg.

- Har du tenkt for kortsiktig og fokusert for mye på enkeltseirer i år?

- Nei, jeg tenker langsiktig, men jeg føler vi var bedre på mange områder i fjor. Uten like mange uhell neste år, skal vi gi Loeb mer kamp om tittelen. Det lover jeg, sa Petter Solberg.

Estlenderen Markko Märtin vant VM-runden på Korsika i helgen. Ford-føreren slo annenmann Loeb med 2.02 minutter. Treer ble franskmannens stallkompis, Carlos Sainz.

Petter Solberg endte på 5. plass, hele 5.06,3 minutter bak Märtin.

(®NTB)

-Bildetekst(er):

Scanpix ID: sp60cdecSebastien Loeb er ny verdensmester i rally. (Breddebilde)

Scanpix ID: sp60cde7Petter Solberg, her med sønnen Oliver, kan maksimalt greie 2. plass i rally-VM. (Breddebilde)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media