Solberg 2 minutter bak

Erkerival Sebastien Loeb tok kommandoen etter første dag i Rally San Remo i dag.

Petter Solberg er over to minutter bak på 8. plass. Nordmannen kjører med helt nytt oppsett på sin Subaru Impreza WRC og varslet på forhånd at han ville holde noe igjen den første dagen av rallyet. Det kan hende han holdt igjen for mye, for avstanden fra 8. plassen og opp til lederen Loeb er på lite hyggelige 2.03,8 minutter.

- På de første etappene hadde vi for myke dekk, og på den andre fikk vi ødelagt et støtdemperfeste da jeg kuttet en sving litt for mye. Ellers synes jeg selv det har gått greit, men vi ligger for langt bak de beste, innrømmer Solberg.

- Jeg vet ikke som er galt, men vi henger rett og slett ikke med. Det er frustrerende, innrømmer nordmannen etter å ha kjørt i mål på fredagens siste etappe.

Klasse for seg

Citroën-stjernen Loeb blir trolig Solbergs argeste konkurrent i VM-sammendraget, der nordmannen holder annenplassen. Briten Richard Burns leder sammenlagt, men er utenfor poengplass så langt i San Remo.

Fredag var Loeb i en klasse for seg da han vant fire av seks fartsprøver. Han ligger komfortable 32,4 sekunder foran annenmann Markko Märtin fra Estland som vant de to siste etappene fredag.

Treer er finnen Marcus Grönholm, han er 34,8 sekunder bak.

Eneste lyspunkt for Solberg er at han holder Burns godt bak seg.

Det skal kjøres fire fartsprøver lørdag og fire søndag før asfaltrallyet er avgjort.

(NTB)

LANGT FRAM: Petter Solberg endte to minutter bak erkerival Sebastien Loeb.