Solberg angriper

Petter Solberg er full av selvtillit etter 3. plassen i Rally Finland og er i angrepsposisjon foran VM-runden som starter i Tyskland fredag.

For første gang i VM-karrieren kommer Petter Solberg til et løp som ikke er nytt bare for ham, men også for hans konkurrenter. Løpet har ikke tidligere vært med i VM.

- Rally Finland var en opptur, og jeg har en god følelse foran helgens løp. Selvtilliten ble atskillig styrket etter 3. plassen i Finland, sier Solberg som ikke har oppskriften på suksess i asfaltløpet i Tyskland.

- Løpet er nytt for meg og de aller fleste andre. Bare Philippe Bugalski, Marcus Grönholm og Francois Delecour kjørte her i fjor da det var EM-løp. Vi og de fleste andre kjørte treningen, så vi fikk et visst inntrykk. Men nøkkelen til suksess her har jeg ikke. Uansett har de siste testene vært bra, og alt vi har gjort har fungert svært godt. Vi er så godt forberedt vi kan bli, sier Petter Solberg i en pressemelding.

Asfaltløp

Rally Tyskland er et rent asfaltløp, men det er ikke lenger noe problem for Petter Solberg. I de to siste asfaltløpene har han kjørt inn til 5.plasser, til tross for tekniske problemer. Han vant også flere fartsetapper i begge løpene på Korsika og i Spania. I Tyskland er det svært varierende forhold som møter førerne, både når det gjelder asfalttype og ikke minst veienes beskaffenhet.

Petter Solberg ligger på 6.plass i VM-sammendraget etter at ni av årets 14 VM-runder er kjørt. Han har 19 poeng, og ligger kun to poeng bak asfalteksperten Gilles Panizzi. Pinazzi starter for øvrig ikke i Tyskland. Den franske Peugeot-føreren har pådratt seg kragebensbrudd.

Men hans teamkolleger Richard Burns og Marcus Grönholm må regnes blant favorittene, sammen med CitroYns meget sterke asfalttrio, Sebastien Loeb, Philippe Bugalski og Jesus Puras. Også de to Ford-førerne Colin McRae og Carlos Sainz er gode på asfalt.

Subaru stiller med hele fire biler i Rally Tyskland. Petter Solberg og Tommi Mäkinen er begge blant favorittene. I tillegg kjører japaneren Toshihiro Arai for Subaru, mens østerrikeren Achim Mörtl debuterer for teamet til helgen.

Rally Tyskland er totalt 1.445 kilometer langt og inneholder 23 fartsetapper.

NTB

I ANGREPSPOSISJON: Petter Soberg strutter av selvtillit etter gode resultater i de siste rallyene.