Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen spiller Fischer Random mot Hikaru Nakamura

Solberg åpnet Carlsens uoffisielle VM-kamp

Statsminister Erna Solberg (H) utførte første trekk da Magnus Carlsen innledet sin uoffisielle VM-kamp mot Hikaru Nakamura. 

FØRSTE TREKK: Erna Solberg innledet Magnus Carlsens kamp mot Hikaru Nakamura. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FØRSTE TREKK: Erna Solberg innledet Magnus Carlsens kamp mot Hikaru Nakamura. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen i såkalt Fischer Random ble innledet fredag klokken 17. I denne spesielle formen for sjakk er ikke brikkene stilt opp i henhold til reglene fra starten, men derimot med stor grad av tilfeldighet.

Denne måten å spille sjakk på ble introdusert av legenden Bobby Fischer, som ønsket å utfordre åpningsteori og kjedelige remis-partier.

Amerikanske Nakamura vant et uoffisielt verdensmesterskap i Fischer Random da han slo Levon Aronian i 2009. Carlsen er for sin del verdensmester i klassisk sjakk.

Kampen mellom Carlsen og Nakamura går over fem dager og er en del av kunstutstillingen til Dag Alveng på Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden utenfor Oslo.

Fredag, lørdag, søndag og mandag spilles to hurtigsjakkpartier. Deretter avsluttes kampen med åtte lynsjakkpartier tirsdag.

Spillestart er klokken 17 hver dag.

Dette er også den første turneringen Carlsen skal spille med pulsmåler.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!