Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg avanserer

Ledende Markko Märtin brøt Rally Argentina i dag. Marcus Grönholm er ny leder, og Petter Solberg avanserte til 5. plass.

Ford-føreren Märtin overtok ledelsen i går kveld da Carlos Sainz i CitroYn fikk tidsstraff fordi han kom for tidlig til service. På den første av søndagens fem avsluttende tidsprøver forsvant oljetrykket i estlenderens bil, og dermed var han ute.

Den finske verdensmesteren Grönholm i Peugeot overtok teten. Han er 20 sekunder foran Sainz, som har VM-lederen Richard Burns noen tideler bak seg. Solberg har for langt fram til å true noen av disse eller fjerdeplasserte Harri Rovanperä dersom de unngår uhell, men den norske Subaru-føreren har mer enn tre minutter til gode på 6. plasserte Armin Schwarz.

Petter Solbergs teamkollega Tommi Mäkinen trakk seg fra Rally Argentina i dag. Den finske tidligere verdensmesteren tapte et kvarter lørdag på grunn av problemer med girkassen, og han så ingen mulighet til å blande seg i kampen om VM-poeng. Dermed satte han seg på flyet hjem for å se sin sønn som ble født mens han var i Argentina.

- Ettersom det ikke er noe å vinne på å fortsette rallyet, har vi sammen med Tommi besluttet at han ikke kjører siste dag, sa Subarus teamsjef David Lapworth.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media