Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg avanserte til fjerde

Petter Solberg avanserte til fjerdeplass etter den sjette fartsprøven av Akropolis Rally.

Markko Märtin fra Estland leder fortsatt. Solberg slo virkelig til på den 24,5 kilometer lange sjette fartsprøven og var 7,2 sekunder raskere enn Marcus Grönholm. Nordmannen ligger nå 26,6 sekunder bak Märtin på en fjerdeplass.

Dagen begynte ikke så bra for den norske føreren i Subaru-laget. Han hadde sjuende beste tid både på første og andre fartsprøve. Han ble nummer seks på den tredje, og etter de tre første prøvene holdt det til femte plass, 21,4 sekunder bak ledende Märtin.

På den fjerde fartsprøven gikk det ikke spesielt raskt med Solberg i forhold til de hardeste konkurrentene. Han hadde 15. beste tid og tapte 15,1 på den litt over 11 kilometer lange prøven. Dermed var han nede på 8. plassen totalt.

Men på den femte prøven over nesten 35 kilometer gikk det litt bedre. Tapet til bestemann, finske Harri Rovanperä i Peugeot var på 15,4 sekunder, men Solberg rykket to plasser opp i sammendraget.

Etter seks fartsprøver leder Ford-føreren Märtin 6,6 sekunder foran toeren Rovanperä. Regjerende verdensmester Grönholm i Peugeot, holder tredjeplassen, 18,7 sekunder bak lederen.

Solbergs finske lagkamerat Tommi Mäkinen ligger på femte plass, 7,1 sekunder bak nordmannen. Det skal kjøres ytterligere to fartsprøver i dag.

(NTB)

<B>HISTORISK GRUNN: Petter Solberg og kartleser Philip Mills ruller ned fra startpodiet før det 50. Akropolis rally. I bakgrunnen ligger Akropolis.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media