Solberg ble far etter rallybragd

Petter Solberg vant de tre siste fartsprøvene i Rally New Zealand. Etter målgang ble han far for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hans samboer Pernilla Walfridsson, også hun rallykjører, fødte parets første sønn på sentralsykehuset i Fredrikstad. Petter var på motsatt side av jordkloden, men fulgte med via telefon.

Fødselen skjedde nesten tre måneder før termin, men det står bra til både med mor og barn, forteller Solberg i en pressemelding.

- Fantastisk. Dette må bli en rallykjører, sa den glade faren. Klokka var 09.00 om morgenen i Norge, og 19.00 i New Zealand, da barnet ble født.

Solberg vant seks av 24 fartsprøver i Rally New Zealand. Søndag avanserte han til 7. plass sammenlagt og knep ett VM-poeng for Subaru.

Avsluttet best av alle

Stallkameraten Richard Burns vant rallyet og avanserte til 3. plass i kampen om VM-tittelen, men også Solberg fikk høyst godkjent karakter fra arbeidsgiveren etter årets 10. VM-rally.

Nordmannen avsluttet best av alle, med seier på fire av søndagens åtte fartsprøver. Han utkjempet en spennende duell med den finske VM-lederen Tommi Mäkinen om 7. plassen, og passerte ham på den aller siste fartsprøven.

- Dette var veldig bra. Det var en spennende dag med en lykkelig slutt. Det er ikke hver dag man slår Tommi Mäkinen. Jeg har fått mye verdifull erfaring i løpet av rallyet, og gleder meg til neste år, sa Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer