Solberg-brødrene på pallen før siste dag

Petter lukter på seieren.

(Dagbladet.no): For første gang ligger begge brødrene Solberg an til hver sin plass på seierspallen i rally-VM. Petter (33) ligger på andreplass, mens Henning (35) kjørte seg opp til tredjeplass i Rally Hellas lørdag.

Den norske duoen rykket opp en plass hver da Citroën-fører Daniel Sordo gikk tom for reservehjul etter punkteringer og tapte fire og et halvt minutt på lørdagens siste fartsprøve.

Sebastien Loeb leder før siste dag med 28,7 sekunder på Petter Solberg, som stadig haler innpå verdenseneren. Storebror Henning følger ytterligere 36,6 sekunder bak. På fjerdeplass ligger Mikko Hirvonen, som har 1.55,9 minutt å ta igjen på Ford-makker Henning.

Slet med sikten
I sin splitter nye Subaru Impreza WRC 2008 kjørte Petter Solberg raskere enn Citroen-førerne på de to første prøvene, men hindret av Fords Mikko Hirvonen tapte Subaru-stjernen 10 sekunder på tredje.

Finnen kjørte foran lillebror Solberg på SS10 med ødelagt støtdemper og bremseproblemer, og nordmannen tok nesten sin tidligere teamkompis igjen.

- De siste kilometerne slet jeg med sikten. Bilen til Hirvonen var rett foran oss på prøven, og den pisket opp mye sand og støv. Men slikt er en del av gamet. Jeg kjører uansett ytterst forsiktig og prøver å unngå punkteringer. Viktigst er det å komme til mål, så det blir ingen idiotkjøring på meg, sa Solberg til wrc.com.

Drama

Storebror Henning kjørte tredje raskest på SS10 og tapte seieren på fartsprøven helt mot slutten.

- Motoren bare døde ut da vi var på vei til mål. Men heldigvis trillet vi gjennom tidsmåleren og kom helberget gjennom, sa Ford-føreren.

Solberg-brødrene på pallen før siste dag

Sist yngstebror Solberg var på seierspallen med sin Subaru, var i Hellas i fjor. Da ble det tredjeplass. Fjerdeplassen fra Sverige i februar er sesongbeste hittil i år.

Rallyet avsluttes søndag ettermiddag.

(Dagbladet.no/NTB)

GUTTEN I STØVET: Petter Solberg jager ledende Sebastian Loeb i rallyet i Hellas, etter at Dani Sordo ødela to av dekkene. Foto: AFP/SCANPIX
GUTTEN I STØVET: Petter Solberg jager ledende Sebastian Loeb i rallyet i Hellas, etter at Dani Sordo ødela to av dekkene. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer