Solberg-brødrene på pallen før siste dag

Petter lukter på seieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For første gang ligger begge brødrene Solberg an til hver sin plass på seierspallen i rally-VM. Petter (33) ligger på andreplass, mens Henning (35) kjørte seg opp til tredjeplass i Rally Hellas lørdag.

Den norske duoen rykket opp en plass hver da Citroën-fører Daniel Sordo gikk tom for reservehjul etter punkteringer og tapte fire og et halvt minutt på lørdagens siste fartsprøve.

Sebastien Loeb leder før siste dag med 28,7 sekunder på Petter Solberg, som stadig haler innpå verdenseneren. Storebror Henning følger ytterligere 36,6 sekunder bak. På fjerdeplass ligger Mikko Hirvonen, som har 1.55,9 minutt å ta igjen på Ford-makker Henning.Slet med sikten I sin splitter nye Subaru Impreza WRC 2008 kjørte Petter Solberg raskere enn Citroen-førerne på de to første prøvene, men hindret av Fords Mikko Hirvonen tapte Subaru-stjernen 10 sekunder på tredje.

Finnen kjørte foran lillebror Solberg på SS10 med ødelagt støtdemper og bremseproblemer, og nordmannen tok nesten sin tidligere teamkompis igjen.

- De siste kilometerne slet jeg med sikten. Bilen til Hirvonen var rett foran oss på prøven, og den pisket opp mye sand og støv. Men slikt er en del av gamet. Jeg kjører uansett ytterst forsiktig og prøver å unngå punkteringer. Viktigst er det å komme til mål, så det blir ingen idiotkjøring på meg, sa Solberg til wrc.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer