Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg-brødrene sjanseløse på pallen

Henning krasjet, Petter har biltrøbbel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Både Petter og Henning Solberg er ute av kampen om en pallplassering i Rally Kypros.

Storebror Henning ligger best an med sin 9. plass, men er håpløse sju og et halvt minutt bak ledende Marcus Grönholm etter fredagens åtte fartsprøver. Han var på vei mot en tredjeplass på den siste fartsprøven, men fikk sola i øynene og endte i grøfta 500 meter fra mål.

- Den desidert dummeste avkjøringen jeg noen gang har gjort. Vi har ikke prøvd å ta svingen en gang. Jeg så ingen verdens ting. Fikk sola rett i øya og kjørte bare rett ut. Heldigvis er bilen like hel, men vi kom oss ikke på veien ved egen hjelp igjen, sier Henning Solberg

Petter Solberg hadde som vanlig store problemer med bilen. Han var raskest på den 4. fartsprøven, men så var det slutt på moroa.

På den 7. fartsprøven tapte han over fem minutter på grunn av girtrøbbel - og problemene fortsatte også på den siste prøven. Solberg måtte kjøre på det 2. giret, var naturligvis sjanseløs på teten og endte drøye to minutter bak. I sammendraget er han 8 minutter og 35 sekunder bak Grönholm.

– Girkassa røk på dagens nest siste etappe. Dermed måtte jeg kjøre i andregir, og tapte masse tid på det. Dette er helt forferdelig, sier en skuffet Solberg til Avisenes Nyhetsbyrå.

Det var ikke bare problemer med girkassa som ødela for Solberg.

– Traction-kontrollen har ikke fungert, og vi har i tillegg hatt problemer med bremsene. Jeg vil bare ha det moro å kjøre, og da er det frustrerende at slikt skjer, sier han betuttet

HÅPLØST: Petter Solberg er nok en gang utsatt for enorme problemer med Subaru-bilen. Han vant den fjerde fartsprøven, men girtrøbbel sendte ham langt nedover resultatlista utover fredagskvelden. Foto: Scanpix
HÅPLØST: Petter Solberg er nok en gang utsatt for enorme problemer med Subaru-bilen. Han vant den fjerde fartsprøven, men girtrøbbel sendte ham langt nedover resultatlista utover fredagskvelden. Foto: Scanpix Vis mer

Rallyet avsluttes søndag, og ser som så ofte før ut til å bli en kamp mellom Grönholm og regjerende verdensmester Sebastian Loeb.

SS7
Petter Solberg hadde ingen tro på at han kan blande seg inn i tetkampen i Rally Kypros i helga.

På den sjuende fartsprøven i dag forsvant også den siste lille resten av håp. Petter fikk store girproblemer, tapte over fem minutter til teten, og ramlet ned til tolvteplass sammenlagt.

Henning Solberg holder imidlertid koken bra til tross for sjukdom og noen mindre bilproblemer. Han ble nummer sju på SS7, men klatret opp til en femteplass i sammendraget.

Han har imidlertid over ett minutt opp til Mikko Hirvonen på tredjeplass.

Etter de første seks etappene har Marcus Grönholm og Sebastien Loeb fått luke til de øvrige.

VM-leder Loeb kan sikre seg tittelen med et godt resultat i VM-runden.

SS6

image: Solberg-brødrene sjanseløse på pallen

Petter Solberg ble nummer fire, ni sekunder bak Sebastien Loeb som vant sin første fartsprøve for dagen.

Petter ligger 1.23,5 bak Grönholm sammenlagt i dag, men har under et halvt minutt opp til Mikko Hirvonen på tredjeplass.

Storebror Henning ble nummer åtte på SS6, og ligger på samme posisjon i sammendraget, 29,2 sekunder bak Petter.

SS5

Petter Solberg leverer en ny brukbar etappe. Blir nummer seks på prøven, 9,4 sekunder bak Marcus Grönholm, men klatrer til femteplass i sammendraget.

Henning Solberg klatrer en plass i sammendraget til åttende etter å ha blitt nummer åtte på prøven.

SS4

Petter Solberg klinte til med raskeste tid til tross for flere problemer med bilen: Bilen er overopphetet, veigrepet er dårlig og bremsene funker ikke som de skal.

Likevel slo han lederen Marcus Grönholm med 1,5 sekunder. Likevel høres Petter oppgitt ut da han blir intervjuet av WRC Rally Radio rett etter målpassering.

- Jeg klager ikke lenger, men jeg er så... sier han bare.

Petter Solberg la ikke skjul på at han var forbannet på Subaru etter shakedown i går.

Han klatret opp på sjuendeplass i sammendraget, men er fortsatt 1.06,7 bak Grönholm.

Henning Solberg hadde problemer med drivakselen for andre fartsprøve på rad.

- Vi kjørte med ødelagt drivaksel i over to kilometer, men kanskje tida er OK? sier en hoderystende storebror Solberg.

Så får han beskjed om at han er fjerde raskest på fartsprøven, og bryter ut i spontan latter.

- Det er en god tid, ler Henning.

SS3 

Petter Solberg voldsomt med tid til teten. På drøye 25 km tapte Subaru-føreren over 45 sekunder til suverene Marcus Grönholm.

Totalt er han på åttendeplass, 1,08 minutt bak finnen som har tre av tre prøveseirer i dag.

Henning og kartleser Cato Menkerud sliter fortsatt med formen etter å ha vært sjuke de siste dagene. På SS3 var de også uheldige og røk en drivaksel, melder teamexpert.no.

Henning ble nummer ni på SS3.

SS 2:
31-åringen fra Spydeberg kjørte inn bare ett sekund etter VM-leder Sebastien Loeb på strekningen. Trodde Solberg, helt til han fikk beskjed om at han ilagt en tidsstraff på 10 sekunder for kluss med starten.

Ifølge WRC-radio var nordmannen rasende da han kjørte inn etter SS2, og fikk beskjed om at han fikk ti sekunder i tillegg.

SS 1:
Petter Solberg inn til en åttendeplass 7,2 sekunder bak Grönholm.

Henning Solberg noterte en 10. plass på prøven etter en punktering, 10,1 sekunder bak teten. Storebror Solberg sier til WRC-radio at han tok det med ro og er fornøyd.

KRASJET: Henning Solberg ble blendet og sola og kjørta i grøfta på fredagens siste fartsprøve.