Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg brøt i Tyrkia

Petter Solberg er ute av Rally Tyrkia. Nordmannen ledet rallyet da han ødela støtdemperne på bilen under fjerde fartsprøve fredag.

28-åringen fra Spydeberg i Østfold var i en klasse for seg helt til uhellet var ute. Han ledet med nesten ti sekunder etter tredje fartsprøve. Men tre kilometer inn på fjerde prøve fredag var det bråstopp.

- Det er veldig tøffe forhold her, men jeg kan ikke se at noe spesielt skjedde. Ingen hull i veien, og vi traff ingen ting. Styrestaget røk bare tvert av - rett og slett, sa Petter Solberg til NTB.

- Bilen er rå!

Med forhjulene sprikende hver sin vei, ble Solberg stående mens konkurrentene gjorde opp seg imellom på fjerde fartsprøve. Bilen måtte fraktes tilbake til depot.

- Bilen er bare rå! Jeg kjørte veldig hardt og fikk de svarene jeg var ute etter sånn sett. Aldri har jeg vært mer fornøyd med bilen. Men vi hadde bare utur og det kunne skjedd hvem som helst, mente Solberg.

Før forstillingen takket for seg, hadde Solberg vunnet to av tre fartsprøver. Han ledet med ni sekunder på fjerde prøve og var i ferd med å trygge ledelsen sammenlagt.

- En liten trøst er det at jeg ikke krasjet eller kjørte ut. Det ville vært verre, mente 28-åringen.

Problemer

Finske Harri Rovanperä, som delte seieren med Solberg på andre fartsprøve, tok over sammenlagtledelsen etter at nordmannen brøt. Tommi Mäkinen falt ned til

fjerdeplass.

Flere førere hadde store problemer på vanskelige tyrkiske veier fredag. Forhåndsfavoritt Marcus Grönholm (Peugeot) fra Finland mistet servostyringen og tapte mye tid, mens estlenderen Markko Märtin (Ford) klamret seg til 2. gir på hele tredje og fjerde fartsprøve. VM-leder Sebastien Loeb (CitroYn) gikk tom for bensin og måtte bryte.

Petter Solberg brøt også Rally Monte Carlo i sesongåpningen. Rally Tyrkia er sesongens tredje løp og avsluttes søndag. Neste VM-runde finner sted i New Zealand 10. til 13. april, også det på grus.

(NTB)

BRØT IGJEN: Petter Solberg brøt Rally Tyrkia etter at han ledet løpet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media