FIASKO: Det ble ingen stor norsk dag i rallycross-VM søndag. For i stedet for å kontrollere inn til finaleplass, tok Bakkerud med seg Solberg ut av finalekampen i en svært dramatisk semifinale hvor bildelene føyk rundt.
Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
FIASKO: Det ble ingen stor norsk dag i rallycross-VM søndag. For i stedet for å kontrollere inn til finaleplass, tok Bakkerud med seg Solberg ut av finalekampen i en svært dramatisk semifinale hvor bildelene føyk rundt. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpixVis mer

Solberg deppet etter Bakkeruds fiaskomanøver som ødela finaledrøm

VM-lederen var ikke fornøyd med landsmannen, som to ganger var borti bilen til Petter Solberg.

Petter Solberg tok teten, men finaledrømmen på hjemmebane ble knust av Andreas Bakkerud.

Det ble ingen stor norsk dag i rallycross-VM søndag. For i stedet for å kontrollere inn til finaleplass, tok Bakkerud med seg Solberg ut av finalekampen i en svært dramatisk semifinale hvor bildelene føyk rundt.

- Jeg er drittlei meg. Og ikke sinna på Bakkerud. Ingen nordmenn i finalen på hjemmebane, det er virkelig ikke bra, sukket Solberg overfor NTB.

Forsto reaksjonen VM-lederen var ikke fornøyd med landsmannen, som to ganger var borti bilen til Solberg. Det endte med at Bakkerud mistet hjulet og etter hvert bremsene, mens Solberg snart også ble torpedert av Timur Timerzjanov.

- Jeg så en luke og gikk for den. Det må jeg stå for. Men Petter skal ikke være fornøyd med meg. Hadde jeg vært i hans posisjon, ville også jeg reagert, sa Bakkerud til NTB.

- Det var ingen luke der, kontret Solberg.

Han avviser at det er i ferd med å bli en isfront mellom de to norske rallycrosstoppene.

- Det er ingen isfront mellom oss. Han er en kjempeflink sjåfør. Jeg har prøvd å hjelpe ham. Jeg vil ha ham i toppen. Han kan bare takke seg selv. Du må være iskald, ta deg til finale og hente poengene som ligger der, sa Solberg.

40-åringen ergret seg stort over at han ikke fikk sjansen til å kjempe om flere VM-poeng i finalen.

Klar ledelse Selv uten finale tapte Petter Solberg lite terreng. 41 poeng skiller til toer Timmy Hansen, som vant VM-runden på Lånkebanen foran 19.000 tilskuere. Bakkerud mistet sin annenplass til svensken og er 53 poeng bak Solberg.

- Det ble en dyr helg for oss (økonomisk) og fattig på poeng, sa Bakkerud.

- Jeg har egentlig ikke så mye mer å si (om det som skjedde), men folk fikk i det minste et actionfylt løp, fortsatte bergenseren.

Og om Petter Solberg var oppgitt over Bakkerud, gikk mesteparten av vreden utover Timerzjanov.

- Det er en ren torpedering. Likevel kommer han unna med det. Jeg ødela hele bilen, både bak og foran, sa Solberg.

For annen gang på rad fikk han en VM-runde ødelagt av konkurrentene. Nå frykter den regjerende mesteren at høsten blir preget av torpederinger.

- Nå er jeg veldig redd for hva som skjer i fortsettelsen, medga Solberg.

Norsk trøst Motorveteran Tommy Rustad ble norsk trøst på Lånkebanen. Han vant EM-runden og tok også over ledelsen sammenlagt.

- Jeg lider med ham (Petter). Det var ikke fortjent, sa Rustad til NTB.

Men han var forsiktig med å uttale seg om kameratenes helnorske fiaskomanøver.

- Jeg er kompis med begge. Og de hadde tatt seg til finalen uten dette. Det hjelper ikke å krige seg i hjel. Den ene skjøt seg selv i foten og den andre ble også skadelidende, lød dommeren fra helgens blideste nordmann.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram