Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg droppet sponsorer for å støtte Japan

- Vi tenker mye på dem i en svært vanskelig tid.

HEDRER JAPAN: Med to japanske flagg på taket av rallybilen, viser Petter Solberg (36) sin støtte og heder til katastroferammede venner i Japan. Foto: Tony Welam / Scanpix
HEDRER JAPAN: Med to japanske flagg på taket av rallybilen, viser Petter Solberg (36) sin støtte og heder til katastroferammede venner i Japan. Foto: Tony Welam / Scanpix Vis mer

Med to japanske flagg på taket av rallybilen, viser Petter Solberg (36) sin støtte og heder til katastroferammede venner i Japan. Før avreise til Rally Portugal tok den norske rallystjernen selv initiativet til å droppe egne teamlogoer til fordel for det japanske flagget bak på biltaket. — Det er vår måte å hedre våre mange fans og venner i Japan på. Vi tenker mye på dem i en svært vanskelig tid, sier PR-ansvarlig Tone Nesheim Tonerud til NTB. Petter Solberg kjørte for Subaru i sju og et halvt år siden 2000. Som stjernefører for den japanske bilprodusenten sanket han en VM-tittel (2003) og 13 VM-rundeseirer. Subaru trakk seg fra rally-VM på grunn av den globale finanskrisen i 2008. Punktering Etter en sterk start på VM-runden, blant annet med seier på annen prøve, lå 2003-verdensmesteren kun ett tidel bak Mikko Hirvonen i tet fredag formiddag. Men så: — Det lå en stein på innsiden i en høyresving, og den traff jeg, forklarte Solberg. Ett minutt gikk tapt på grunn av punkteringen på tredje fartsprøve, og Citroën-føreren falt til sjetteplass sammenlagt. Han kjørte seg opp til femteplass på neste prøve, der Solberg var nest raskest. Fortsatt er det svært tidlig i rallyet, og mulighetene er store for å kjøre seg opp igjen. Hirvonen leder med 2,4 sekunder på sjudobbelt verdensmester Sebastien Loeb, som jakter på sin 64. seier. Treer er Jari-Matti Latvala, 4,8 sekunder bak stallkompis Hirvonen i Ford.
Seks og sju Petter Solberg er kjørt av med 55,8 sekunder, mens storebror Henning Solberg ligger på sjuendeplass, 1.19,2 minutt bak. Over fem og et halvt år er gått siden Solberg vant en VM-runde forrige gang. Mads Østberg kjørte av et hjul på første superspesial torsdag ettermiddag og tapte to minutter bare på det. Han kan slutte seg til rallyet først senere fredag. Anders Grøndal er på annenplass i klassen under, 13,9 sekunder bak leder Hayden Paddon fra New Zealand.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media