Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg endte på fjerde i Finland

Østberg på femte da Loeb vant.

PALLEN GLAPP: Petter Solberg klarte ikke holde tritt med stallkamerat Jari-Matti Latvala eller Sebastien Loeb og Mikko Hirvonen i pallkampen i Finland, og måtte ta til takke med fjerdeplass.Foto: EPA/NTB scanpix
PALLEN GLAPP: Petter Solberg klarte ikke holde tritt med stallkamerat Jari-Matti Latvala eller Sebastien Loeb og Mikko Hirvonen i pallkampen i Finland, og måtte ta til takke med fjerdeplass.Foto: EPA/NTB scanpix Vis mer

Franske Sebastien Loeb vant Rally Finland lørdag. Petter Solberg tok fjerdeplassen, mens Mads Østberg fulgte på plassen bak.

Loeb tok sin sjette av åtte mulige rundeseirer denne sesongen. Citroën-førerens seiersmarginen til lagkamerat og hjemmefører Mikko Hirvonen ble slutt på bare 6,1 sekunder, men den franske seiersmaskinen lot til å ha full kontroll. Den finske Ford-føreren Jari-Matti Latvala fulgte 35 sekunder bak på tredjeplassen.

Petter Solberg ble frakjørt med nesten ett minutt, mens Østberg endte over to og et halvt minutt bak franskmannen.

De to nordmennene, som begge kjører Ford, slet med å holde samme tempo som Loeb og Hirvonen.

Endret oppsettet Solberg forsøkte å endre litt på oppsettet på bilen sin lørdag morgen i et forsøk å avansere, men fikk ikke betalt. Dermed gikk han tilbake til det opprinnelige på de siste prøvene.

— Jeg presset virkelig hardt de første to dagene. I morges ble vi enige om å forsøke et annet oppsett for å se om vi kunne nærme oss de to i teten. Jeg var ute etter det «magiske» oppsettet, men det fungerte ikke. Bilen ble så lav at vi slo nedi flere ganger, derfor skiftet vi tilbake til det originale oppsettet, forklarte Solberg.

— Jari-Matti og jeg holdt nesten samme fart de to første dagene, men uheldigvis for oss var det ikke nok til å vinne. Jeg forsøkte det jeg kunne på den siste prøven for å få noen bonuspoeng, men manglet et halvt sekund. Det var bare nesten hele helgen, sa Solberg.

Deilig å vinne — Det er alltid deilig å vinne i Finland. Jeg kom egentlig ikke hit for å vinne, men for å ta poeng. Det er vanskelig å slå de finske førerne på deres hjemmebane, sa Loeb beskjedent.

— Det var en flott kamp jeg hadde mot Mikko. En og to for Citroën og bra for VM-tittelen, sa Loeb, som har vunnet de åtte siste VM-titlene. Forrige gang en annen enn Loeb vant VM var i 2003, da Petter Solberg tok hittil sin eneste VM-tittel.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media