UTELATT: Silje Solberg er ikke med i spillertroppen på 14 til Rio-OL. Hun er reserve. Her med  Kari Aalvik Grimsbø (t.h) og keepertrener Mats Olsson.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UTELATT: Silje Solberg er ikke med i spillertroppen på 14 til Rio-OL. Hun er reserve. Her med  Kari Aalvik Grimsbø (t.h) og keepertrener Mats Olsson.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Solberg etter OL-vraking: - Det var en knusende beskjed

Til Rio som reserve.

ULLENSAKER (Dagbladet): Håndballmålvakt Silje Solberg (26) har vært med på EM- og VM-gull de to siste åra - men til OL i Rio er hun vraket til fordel for Katrine Lunde (36) og Kari A. Grimsbø (31).

Til Dagbladet forteller Solberg i ettermiddag at hun er skuffet.

- Jeg er veldig skuffet og det var en knusende beskjed på fredag, skriver Solberg i en sms til Dagbladet.

Stor drøm

Den norske OL-troppen ble presentert på en seanse ved Scandic Airport Hotel ved Gardermoen i formiddag. Der ble 14 navn lest opp. Silje Solberg er reserve og en 15. spiller i troppen. Det betyr at hun ikke er kampklar - men kan hentes inn dersom Lunde eller Grimsbø må ut.

- Min største drøm var OL, og selvom jeg er heldig som får være med ned som reserve for å oppleve atmosfæren og omkring laget, er det tungt å vite at man likevel står utenfor, sier Solberg.

Målvakten har vært på samling med resten av landslaget i Portugal den siste uka og kom nettopp hjem.

- Jeg har gjort mitt aller beste og føler at det siste halvåret og ukene på samling har jeg vært i min beste form. Jeg står klar hvis noe skulle skje. Når det er sagt,så all ære til de to andre. De har gjort en god jobb og fått en veldig fortjent plass, sier Solberg.

- DEILIG: Katrine Lunde var en av to keepere som ble tatt ut i landslagstroppen til håndballandslaget som skal til OL i Rio. Video: NTB Scanpix Vis mer

Jobbet sammen

Dagbladet snakket tidligere i dag med både Katrine Lunde og Kari Aalsvik Grimsbø som var til stede under uttaket ved Gardermoen.

- Det har vært høy intensitet på trening og mange gode prestasjoner. Alle var «fit for fight» og ville vise seg fram. Det er tøft for den som ikke blir valgt. Det visste vi på forhånd. Vi har jobbet mye sammen. Dessverre var det ei av oss som måtte bli skuffa, sier Grimsbø. til Dagbladet.

Lunde forteller:

- Det var spesielt å vinne keeperkampen. Vi har hatt en veldig god periode under samling de siste tre ukene. Men vi alle tre visste at på slutten av samlinga så var det én av oss som ikke ville ha det så greit. Jeg er selvsagt superglad for at jeg kan smile, sier Lunde. til Dagbladet.

Keepertrener på det norske landslaget, Mats Olsson, beskriver uttaket slik:

- Det er alltid vanskelig å velge målvakter. Det er naturligvis en stor skuffelse for henne (Solberg). Alle tre (målvaktene) sier det er tøft å ikke få være med. Vi har tre målvakter som er blant de seks-sju beste i verden og de kunne spilt på hvilket som helst annet landslag i hele verden, og da er det tungt å ikke få være med til et OL, sier Olsson til Dagbladet.