Solberg får nye dekk

Pirelli har dekk klare.

Petter Solberg uttalte etter Rally New Zealand at Subaru og Pirelli var nødt til å finne en løsning på dekkproblematikken fortest mulig, og nå melder Pirelli at en ny dekktype er klar til Akropolis Rally.

Mistet gummien

Både Subaru, Peugeot og Mitsubishi klaget på Pirelli-dekkene etter New Zealand. Verst gikk det utover Mitsubishis Harri Rovanperä, som faktisk mistet gummien på bakhjulene på vei inn til Auckland og mål.

Nå melder dekkprodusenten at de har en ny dekktype under utvikling, som etter planen skal tas i bruk under Rally Akropolis 24. juni.

– Vårt mål er å få de nye dekkene mer stabile, og vi mener at vi ikke har noe problem med slitasje på dekkene. Vi tester nye dekk nå, som skal være klare til Hellas, sier Pirellis rally-sjef Fiorenzo Brivio til wrc.com.

Han sier at Pirelli rett og slett bommet på dekkvalget under Rally New Zealand.

For varmt
– Det var uvanlig varmt der, noe vi ikke kunne forutse da vi valgte dekktypene lenge før rallyet. Uheldigvis var dekkene for myke på enkelte fartsprøver, og vi slet også da fartsprøvene ble kjørt andre gang.

Petter Solberg sa til ANB etter Rally New Zealand at Subaru og Pirelli måtte jobbe som et team for å finne løsninger på dekkproblemet.

– Michelin er langt foran Pirelli. Men vi jobber steinhardt sammen, og vi finner nok en løsning på dette problemet, sa Solberg.Den norske VM-lederen reiser til Sardinia neste helg for å teste dekk foran Rally Italia om 14 dager.

Solberg får nye dekk

(ANB)