Solberg får sin rallycross- debut i England

Kjører alle EM-rundene.

NY MOTORKARRIERE: Petter Solberg satser maks før start av EM i rallycross i mars. Foto: AFP / GIUSEPPE CACACE / NTB SCANPIX
NY MOTORKARRIERE: Petter Solberg satser maks før start av EM i rallycross i mars. Foto: AFP / GIUSEPPE CACACE / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det kjøres ni EM-runder i årets mesterskap, den 41. sesongen i rallycross-EM siden starten i 1973. Først ut er EM-runden på legendariske Lydden Hill i Storbritannia 31. mars. Lånkebanen i Stjørdal er vertskap 15. juni.

— Jeg gjør aldri noe halvveis. EM i rallycross er helt i min gate. Det kommer til å bli skikkelig show denne sesongen, og det vil jeg at teamet mitt skal ta del i, sier Petter Solberg i en pressemelding.

Fem av EM-rundene sendes direkte på Viasat, blant annet runden i Norge. Uten seier Forrige sesong ble russeren Timur Timerzjanov europamester i den største klassen (Supercars), og Norge endte for første gang siden den svenske gigantsesongen i 2007 uten EM-rundeseier.

Mats Lysen var forrige nordmann med seier i en EM-runde i rallycross. Det skjedde i Lånkebanens debut i juni 2011.

Martin Schanche er tidenes mestvinnende norske fører med 74 enkeltseirer og seks EM-titler.

EM i rallycross starter i Storbritannia, fortsetter til Portugal, Ungarn, Norge, Finland, Sverige (Höljes nordøst for Kongsvinger), Irland, Frankrike, Østerrike og Tyskland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer