Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg får tillit

Kjører Fords andrebil i Sverige.

Fords mektige rallysjef, Malcolm Wilson, bestemte seg mandag for å nominere Henning Solberg som en av sine to toppførere i den svenske VM-runde. I praksis betyr dette at Henning Solberg og finske Toni Gardemeister er de to førerne som kan kjøre inn poeng for Ford i det prestisjefylte verdensmesterskapet for bilprodusenter.

Alle førere kan ta poeng for seg selv i fører-VM, men bare to nomineres på forhånd til å score poeng for fabrikken. Ford har i tillegg til Gardemeister og Solberg, også meldt på Roman Kresta og Antony Warmbold i Sverige.

Kresta kjørte inn til 8. plass i Rally Monte Carlo, mens Warmbold endte på 10. plass i det samme løpet. I Rally Sverige stoler altså Malcom Wilson mer på Henning Solbergs kvaliteter.

Tilliten verdig

- Jeg setter stor pris på tilliten jeg blir vist ved at Ford nominerer meg ved siden av Toni Gardemeister. Jeg skal gjøre alt for å vise meg tilliten verdig, og satse maksimalt på å komme til mål og ta viktige VM-poeng for Ford, sier Henning Solberg.

- Jeg gleder meg vanvittig til løpet, fortsetter storebror Solberg.

Ford fikk i helgen en drømmestart på sesongen. Til tross for helt nye førere i teamet kjørte Gardemeister inn til 2. plass i Rally Monte Carlo, mens Kresta sikret teamet 8. plass. Dermed fikk Ford begge sine førere inn på poengplass, og foran Rally Sverige deler teamet VM-ledelsen med CitroYn

Rekorddeltakelse

Rally Sverige kan i år vise til en deltakelse man knapt har sett tidligere. Hele 27 WRC-biler er påmeldt. Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud vil få startnummer 4 på sin bil. Teamene har faste nummer. CitroYn, som tok VM-tittelen for produsenter i fjor, har 1 og 2. Ford 3 og 4, Subaru 5 og 6, mens Peugeot har 7 og 8.

Henning Solberg sikter på å hevde seg blant topp seks i alle løpene han kjører denne sesongen, men har ambisjoner om å kjempe med de beste kanonene om pallplass i Sverige

Solberg har kun kjørt 75 km på grus i sin nye bil. Malcom Wilson vurderer nå å ta de to over til England for å gi dem ytterligere kjøring bilen før det braker løs i de värmlandske skoger fra 11. til 13. februar.

Åtte løp i år

Henning Solberg og Cato Menkerud skal kjøre følgende løp for Ford World Rally Team denne sesongen:

  • Rally Sverige 11.-13. februar
  • Rally Italia, Sardinia 29. april - 1. mai
  • Rally Kypros 13.-15. mai
  • Rally Tykria 3.-5. juni
  • Akropolis Rally, Hellas 24.-26. juni
  • Rally Finland 5.-7. august
  • Wales Rally 16.-18. september.

    (©NTB)