Solberg fikk tidsstraff på vei til senga

Petter Solberg (29) var på vei til sengs da han i går kveld fikk beskjed om at han er ilagt 30 sekunders tidsstraff for å ha kjørt uten skvettlapper!

HELLAS(Dagbladet): Subaru-stjerna hadde VM-seieren så godt som i lomma etter at han rundet av dag to av Rally Akropolis med solide 58,5 sekunders forsprang på Peugeots Harri Rovanperä, og hele 1.07,3 på Citroëns Sebastien Loeb.

Så kom sjokkmeldingen i går kveld, nærmest på vei i senga:

Peugeot hadde lagt inn protest på at Petter Solberg forlot siste service uten skvettlapper bak på bilen - og kjørte de tre siste prøvene uten. Protesten ble tatt til følge, og Petter ble ilagt en tidsstraff på 30 sekunder.

Dermed er ledelsen mer enn halvert foran dagens seks avsluttende fartsprøver.

Skuffet Petter

-  28 sekunders ledelse er noe helt annet enn 58. Nå kan jeg ikke ta det så rolig som jeg hadde håpet, sa en sjokkert Petter Solberg til Dagbladet i går kveld.

Han la ikke skjul på at han var skuffet over protesten.

-  Jeg synes det er litt dårlig gjort, for det hender rett som det er at vi kjører uten skvettlapper. Det har ingen betydning for farta, sa Petter.

Byttet støtdemper

På Kypros mistet Peugeots Marcus Grönholm seieren for å ha kjørt med feil vannpumpe. Var gårsdagens protest en liten hevn fra det franske teamet - som har Harri Rovanperä på andreplass?

Subarus teamsjef David Lapworth var overrasket over den strenge reaksjonen. Men hevder at de ikke anket avgjørelsen.

-  Vi er naturligvis skuffet, men kan ikke gjøre noe med det. Men vi er fortsatt i ledelsen, og forhåpentligvis vil vi også vinne rallyet.

-  Hvordan kunne denne feilen oppstå?

-  Skvettlappene er festet til støtdemperen som vi skiftet på siste service, fordi den var skadet. Det var ikke festet skvettlapper på den nye støtdemperen, fordi de ikke er påbudt i alle løp. Men hele teamet er selvfølgelig lei seg for at dette har skjedd, sier Lapworth.

«Endelig flaks»

Tidligere på dagen i går var Petter glad for at han endelig hadde litt flaks på sin side i et VM-løp: Bare åtte kilometer ut på den 13. fartsprøven - løpets lengste over 32,55 kilometer - mistet han bremsene, og måtte karre seg gjennom resten av prøven med håndbrekket som eneste brems.

Heldigvis for Petter var det service etter den prøven.

Dagbladet sto bare én kilometer unna stedet hvor Petter mistet bremsene, og da han passerte oss var det tydelig at han holdt igjen litt på farta.

-  Jeg fikk først panikk da bremsene forsvant, men så snudde jeg det til noe positivt. At det snart var service. Om bremsesvikten hadde skjedd et par prøver tidligere ville jeg tapt masse sekunder. Nå ble det ikke mer enn rundt 25 sekunder bak etappevinner Loeb. Kanskje jeg har fått en venn der oppe, sa Petter - og kikket opp på den greske himmelen.

De siste ordene tok han nok tilbake i går kveld ...

PÅ KIRKEBAKKEN: Petter Solberg trodde han hadde fått en venn «der oppe», men mistet trua da han ble straffet med et halv minutt etter å ha kjørt uten skvettlapper.