Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg flørter med Citroën

Gjestekjører i Rally Monte Carlo.

AVSLUTTET PÅ PALLEN: Petter Solberg havnet på tredjeplass i Rally-VM etter sterk innsats i Rally Wales. Foto: EPA
AVSLUTTET PÅ PALLEN: Petter Solberg havnet på tredjeplass i Rally-VM etter sterk innsats i Rally Wales. Foto: EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Solbergs (36) Citroën-flørt fortsetter. Neste måned gjestekjører den norske rallystjernen i Rally Monte Carlo for bilfabrikken.

NTB kjenner til at Solberg er i ferd med å lande en avtale om å bli fabrikkfører for den franske bilgiganten kommende sesong.

Planen er at Solberg og den finske superstjernen Kimi Räikkönen skal utgjøre Citroëns annetlag med fullverdige Citroën DS3-rallybiler i VM 2011.

Det skal også være snakk om at det nåværende privatlaget Petter Solberg World Rally Team skal drifte Citroëns annetlag.

Førstelaget består av franskmennene Sebastien Loeb og Sebastien Ogier.

Ønsker seier At nordmannen blir leid inn av sjefen for Citroën Racing og Peugeot Sport for å kjøre interkontinentalløpet i Monaco 19.- 22. januar, er en bekreftelse på Olivier Quesnels beundring for Petter Solberg.

Sist vinter ble Europas nest største bilfabrikk slått av Mikko Hirvonen (Ford) i hjemmerallyet i Monaco.

Nå ønsker Quesnel seg fransk-norsk triumf.

- Jeg ble veldig overrasket da Olivier Quesnel kontaktet meg og spurte om jeg ville stille som gjestesjåfør i Monte Carlo. Selvfølgelig måtte jeg si ja. Fabrikkteamet står bak satsingen, og det ønsker å leie inn meg for å sikre et godt resultat, sier Petter Solberg i en pressemelding.

Første gang Nordmannen har aldri før deltatt i en IRC-runde, som er en kommersiell rallyserie utenom vingene til Det internasjonale bilsportforbundet (FIA). I år vant finnen Janne Hänninen sammenlagt.

Solberg understreker at han vil satse for fullt på rally-VM neste sesong, og IRC-opptredenen er kun en engangsforeteelse.

2003-verdensmesteren skal kjøre en Peugeot 207 S2000-bil, som er PSA Peugeot Citroën-morselskapets doning i IRC-mesterskapet.

Rally Monte Carlo har ikke stått på WRC-kalenderen de siste to årene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!