Solberg forbikjørt

Petter Solberg falt ned til sjetteplass etter den femte fartsetappen i Rally Tyskland. Følg Solberg direkte her!

Historiens første Rally Tyskland spant ut av startgropa klokka åtte i dag morges med en ivrig Petter Solberg på startstreken. Etter gode resultater i de siste rallyene, er Petter i angrepsposisjon.

Og han har fått den starten han var ute etter. Trygge 6. og 7. plasseringer på de to første fartsetappene sørget for at Solberg lå på fjerdeplass totalt. På den tredje fartsetappen feilet lederen Marcus Grønholm, og Petter Solberg gikk forbi ham i sammendraget. Det lover godt for fortsettelsen.

- Dette vil sannsynligvis bli et vanskelig rally for oss i Subaru. Det er ikke noe poeng i å dra på for hardt den første dagen, for det er lett å gjøre feil her, sier han til World Rally Championships hjemmeside.

Fornøyd

- Jo, det ser bra ut foreløpig, men det er langt igjen. Nå håper jeg i grunnen bare på litt regn, for akkurat nå er det for tørt til at jeg får tatt ut det potensialet som ligger i dekkene mine, sa Petter Solberg til NTB på den første servicestoppen fredag.

Stort sett er det gått greit for Solberg, men et lite uhell på den første etappen ødela litt.

- Jeg kvelte motoren og fikk ikke startet den igjen umiddelbart. Det var ene og alene min skyld, og jeg kan tenke meg at vi tapte cirka ti sekunder på uhellet. Dersom vi hadde unngått dette, ville jeg kanskje ha vunnet åpningsetappen, sa Solberg.

Etter å ha forsvart tredjeplassen i sammendraget etter fire etapper, gikk det galt på dagens femte. Petter Solberg ble parkert i sammendraget av Bugalski, Grønholm og McRae, og ligger på sjette plass i øyeblikket. Det gjenstår to etapper i dag.

Følg Petter Solberg direkte her!

  • Franskmannen Sebastien Loeb (Citröen) leder etter fem fartsetapper foran briten Richard Burns (Peugeot).

    Dagbladet.no følger Petter Solberg direkte gjennom dagen.