Solberg fornøyd med den nye bilen

Men langt bak suverene Loeb i Mexico.

Sébastien Loeb vant Rally Mexico foran finnene Marcus Grönholm og Mikko Hirvonen.

Grönholm endte 55,8 sekunder bak, mens Hirvonen var nesten halvannet minutt bak franskmannen som tok sin 30. rundeseier.

– Jeg gleder meg stort over seieren, som var veldig viktig etter at jeg feilet i Norge sist. Neste mål er å ta tilbake ledelsen i VM-sammendraget, sa Loeb som er fire poeng bak Grönholm.

For de norske førerne ble rallyet en heller miserabel affære. Petter Solberg hadde en meget god start på rallyet og ledet fram til sjette fartsprøve. Da skar motoren seg, og Subaru-føreren måtte trekke seg.

Lillebror Solberg var likevel godt fornøyd med rallyet. Til NTB fortalte han lørdag at han er fornøyd med den nye bilen.

Citroën-fører Sebastien Loeb er glad for at «de blå» har fått en konkurransedyktig bil på plass.

- For mesterskapet er det bra at Subaru er tilbake. Det kommer til å bli et spennende mesterskap. Det blir tette fighter i de kommende VM-rundene, sa vinneren av rallyet i Mexico.

Skuffet Henning

FORNØYD: En stein ødela den gode starten Petter Solberg fikk på Rally Mexico, men lillebror Solberg er fornøyd med den nye Subaru-bilen. Foto: EPA/Scanpix, Montasje: Dagbladet.
FORNØYD: En stein ødela den gode starten Petter Solberg fikk på Rally Mexico, men lillebror Solberg er fornøyd med den nye Subaru-bilen. Foto: EPA/Scanpix, Montasje: Dagbladet. Vis mer

Henning Solberg rullet på rallyets førstes dag og tapte svært mange minutter i forhold til lederne. Nordmannen endte på niendeplass vel 14 minutter bak Loeb.

– Avslutningsdagen ble helt grei for oss. Det var i realiteten ikke noe å kjempe for. Om vi skulle ha avansert, måtte noen foran fått problemer. Jeg er skuffet over meg selv over at vi rullet på fredag. Det var ingen god start på løpet, og jeg vet at vi kan bedre enn dette. Men vi kom til mål, og det er viktig for oss. Vi fikk mye erfaring med bilen på grus, og i tillegg tok vi ett poeng for teamet. Det er også viktig for oss, sier Henning Solberg.

Noen individuelle VM-poeng på Solberg ble det imidlertid ikke. Det ene poenget, samt poengene til teamkollega Jari-Matti Latvala, førte til at Stobart-laget nå ligger likt med Petter Solbergs lag.

(NTB)

SUVEREN IGJEN: Sébastien Loeb la konkurrentene bak seg også i Rally Mexico.