Solberg fornøyd med sjetteplass

Lillebror best i Rally Catalonia.

 Petter Solberg var nesten tre minutter bak den suverene vinneren Sebastien Loeb og endte på sjetteplass i Rally Catalonia søndag.

Henning Solberg endte på tiendeplass. Han var godt over ti minutter bak vinneren. Det ble ingen jubelhelg for de norske kjørerne i rally-VM denne helgen.

Loeb og Grönholm kjempet om seieren. Finnen vant åtte av de 18 fartsprøvene, mens Loeb vant fem, men det var franskmannen som vant sammenlagt. Han tok inn noen poeng på finnen i kampen om VM-tittelen. Nå skiller det seks poeng mellom dem i finnens favør før de fire siste løpene. Spanieren Daniel Sordo kjørte noe overraskende inn til annenplassen på hjemmebane søndag. Han var ikke mer enn 13,8 sekunder bak Loeb og over 20 sekunder foran Grönholm.

Fornøyd

Brødrene Solberg var aldri med i tetkampen i Spania. Begge tapte jevnt og trutt til de beste hele veien, men de beholdt sammenlagtplasseringene sine. Petter Solberg ligger på femteplass, men storebror Henning på plassen bak.

- Vi eksperimenterte med en del ting i dette rallyet, og det ser ut til å fungere bedre igjen. Derfor er jeg fornøyd. Alt tyder på at det kommer til å gå bedre for oss i Rally Korsika om 14 dager, sa Petter Solberg etter 6.-plassen søndag.

- Jeg synes helgen har vært bra. Laget har jobbet godt, og jeg mener vi har tatt et skritt i riktig retning, sa Petter Solberg etter Rally Catalonia.

Neste VM-runde går på Korsika fra 12. til 14. oktober. Der får Sebastien Loeb en ny sjanse på hat trick. Han vant på Korsika i 2005 og 2006, akkurat som han vant Rally Catalonia disse årene. Søndag tok han sin tredje strake seier i det spanske asfaltrallyet. Det får han muligheten til å kopiere på Korsika om 14 dager.

FORNØYD: Petter Solberg har ligget stabilt på sjetteplass gjennom helga. Det er han fornøyd med. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
FORNØYD: Petter Solberg har ligget stabilt på sjetteplass gjennom helga. Det er han fornøyd med. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX Vis mer

(NTB)