Solberg gjør comeback i rally

Feirer forsinket jubileum med sin kartleser.

RALLY IGJEN. Petter Solberg kjører rally igjen til helga. Men det blir med denne ene gangen i et jubileum sammen med sin gamle kartleser. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
RALLY IGJEN. Petter Solberg kjører rally igjen til helga. Men det blir med denne ene gangen i et jubileum sammen med sin gamle kartleser. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To år etter at Petter Solberg sist satt i en fullspekket fabrikksbil, gjør årets verdensmester i rallycross denne helgen comeback i rally.

Gjesteopptredenen i belgiske Rallye du Condroz skjer sammen med kartleseren Phil Mills.

11 år er gått siden duoen kjørte inn til historisk VM-gull i rally.

Forsinket jubileum - Siden sist vinter har vi forsøkt å få til en gjenforening for å markere 10-årsjubileet for VM-gullet, men det passet ikke for begge før nå. Vi gleder oss som små barn til å kjøre sammen igjen. Litt «rust» forventer vi, men jeg håper vi temmelig raskt finner tilbake til gamle takter og kan være med å kjempe i toppen, sier Petter Solberg.

En Citroën C4 WRC-bil fra Marc VDS Racing er stilt til duoens disposisjon til det 243 kilometer lange rallyet i Belgia.

Bilen er nøyaktig den samme som Solberg og Mills kjørte VM-rally med i 2010. Blant konkurrentene er britiske Kris Meeke og belgiske Freddy Loix.

Phil Mills og Petter Solberg kjørte 152 VM-runder i rally og sanket 13 enkeltseirer og en VM-tittel før Mills valgte å slutte i 2010, etter elleve og et halvt års samarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer