Solberg gjør comeback i rally

Feirer forsinket jubileum med sin kartleser.

RALLY IGJEN. Petter Solberg kjører rally igjen til helga. Men det blir med denne ene gangen i et jubileum sammen med sin gamle kartleser. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
RALLY IGJEN. Petter Solberg kjører rally igjen til helga. Men det blir med denne ene gangen i et jubileum sammen med sin gamle kartleser. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

To år etter at Petter Solberg sist satt i en fullspekket fabrikksbil, gjør årets verdensmester i rallycross denne helgen comeback i rally.

Gjesteopptredenen i belgiske Rallye du Condroz skjer sammen med kartleseren Phil Mills.

11 år er gått siden duoen kjørte inn til historisk VM-gull i rally.

Forsinket jubileum - Siden sist vinter har vi forsøkt å få til en gjenforening for å markere 10-årsjubileet for VM-gullet, men det passet ikke for begge før nå. Vi gleder oss som små barn til å kjøre sammen igjen. Litt «rust» forventer vi, men jeg håper vi temmelig raskt finner tilbake til gamle takter og kan være med å kjempe i toppen, sier Petter Solberg.

En Citroën C4 WRC-bil fra Marc VDS Racing er stilt til duoens disposisjon til det 243 kilometer lange rallyet i Belgia.

Bilen er nøyaktig den samme som Solberg og Mills kjørte VM-rally med i 2010. Blant konkurrentene er britiske Kris Meeke og belgiske Freddy Loix.

Phil Mills og Petter Solberg kjørte 152 VM-runder i rally og sanket 13 enkeltseirer og en VM-tittel før Mills valgte å slutte i 2010, etter elleve og et halvt års samarbeid.

I år ble privatfører Solberg tidenes første verdensmester i rallycross etter å ha dominert med fire enkeltseirer og sju plasseringer på seierspallen etter elleve løp.

Om fire uker kjøres siste VM-runde i rallycross i Argentina.

 (NTB)