Solberg håper fortsatt på seier

Petter Solberg endte på 2. plass etter første dag av Rally Australia, men det er langt igjen.

Følg Petter Solberg direkte her.

Finnen, som allerede er verdensmester, fortsetter den sterke kjøringen og har festet et lite grep på konkurrentene. De øvrige 15 etappene kjøres lørdag og søndag.

- Jeg er meget godt fornøyd, selv om Grönholm ikke overraskende kjører fort, sier Petter Solberg i en pressemelding.

Solberg kjemper også en hard kamp mot spanieren Carlos Sainz, som holder tredjeplassen 3,9 sekunder bak Solberg. Bak der igjen er det ytterligere 20 sekunder ned til finnene Harri Rovanperä og Tommi Mäkinen.

Underveis fredag vekslet Solberg med å ligge på annen- og tredjeplass. Han falt ned til tredje etter tre etapper, men da briten Richard Burns måtte gi seg med ødelagt clutch, rykket nordmannen opp igjen.

- Kan kjøre fortere

Solberg er fortsatt optimist. Han henger veldig godt med på de våte og såpeglatte veiene i regnværet i Perth. Bilen fungerer bra, men det er ørsmå marginer som skiller de beste. Nordmannen er avhengig av å kjøre feilfritt for å forsvare plasseringen.

- Da er det greit å tenke på at jeg har fortsatt har gode marginer og kan kjøre fortere. Det har jeg definitivt tenkt å gjøre lørdag, fortsetter Solberg, som jakter sin første rundeseier i rally-VM noensinne.

- Jeg har ennå ikke gitt opp å vinne. Selv om Grönholm virker utrolig sterk kan også han få problemer. Det er langt igjen ennå, jeg skal stå på for å nå målet om seier.

NTB

KJØRER FOR SEIER: Petter Solberg har fått en god start i Rally Australia, men taper litt til lederen Marcus Grönholm.