Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solberg håper på drittvær

Petter Solberg håper på masse regn i helgen. Det øker sjansene hans til en seier i Rally Koriska.

- Jo, jeg håper jeg skal ha litt flaks og at det blir mest mulig regn, sier Petter Solberg til NTB.

Værmeldingene går ut på at det skal bli vått fredag, mens det lørdag og søndag er meldt penere vær med enkelte regnbyger. Solberg håper meteorologene har tatt feil, slik at det blir øs-pøs regnvær hele helgen, for da vil dekkene hans virkelig komme til sin rett.

- Jeg regner med at alle vil få en veldig god pekepinn på hvordan det vil gå her etter de fire fartsprøvene vi skal gjennom allerede fredag, sier Petter Solberg, som vant Rally Korsika i fjor. Det er den eneste VM-seieren han har vunnet på asfalt.

Skjelven

Solberg innrømmer at han starter i Rally Korsika med blandende følelser. Han kjørte ut på shakedown i Rally Korsika i fjor. Bilen stupte ut av veien, frontkolliderte med en annen vei ti meter på nedsiden og stoppet like foran et stup på vel 100 meter.

Ved siden av krasjet i Tyskland tidligere i sommer, er det det verste Petter Solberg har vært utsatt for som rallykjører.

Mekanikerne hans brukte et døgn på å klargjøre bilen etter ulykken i fjor, og da starten på rallyet gikk var det nærmest «et vrak» Solberg kjørte, for bulker og skrammer i lakken var ikke utbedret.

- Hendelsen sitter i, og da jeg kjørte forbi ulykkesstedet fra i fjor onsdag merket jeg at det gikk et grøss gjennom kroppen, sier Solberg.

Han kommer derfor ikke til å ta de store sjansene i Rally Korsika i år, kanskje fordi han innerst inne skjønner at kampen om VM-tittelen er kjørt.

(NTB)

VÅTT ER FLOTT: Petter vil ha regn, regn, regn i helgen. Det vil nemlig øke vinnermulighetene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media