Solberg har brutt

Petter Solberg har brutt Safari Rally i Kenya etter store motorproblemer gjennom hele dagen.

Fem kilometer inn i dagens siste og lengste av fire etapper var Safari Rally over for Petter Solberg. Motoren ville ikke mer.

Problemene startet på første etappe. Solberg fikk tidlig problemer med clutchen, og kjørte i mål et kvarter etter etappevinner og lagkamerat Tommi Mäkinen.

Ledet halvveis

På den andre etappen ledet Petter med seks sekunder underveis, men ble hindret da han havnet bak Markko Märtin, som måtte skifte dekk underveis.

- Markko ville ikke flytte seg. Helikopteret spurte ham fem eller sju ganger, men han flyttet seg ikke for oss, sier Solberg til WRC.com.

Solberg regner med at han tapte et halvt minutt på dette, og ble dermed nummer to på andre etappe, 14,6 sekunder bak skotten Colin McRae.

På tredje etappe ble Solberg igjen sviktet av motoren.

- Etter cirka 20 kilometer stoppet vi fordi vi oppdaget masse røyk som kom ut av motoren. Vi snakket med teknikerne, og koblet fra turboen, fortalte Petter Solberg til WRC.com.

- Jeg kan ikke få forklart hvordan jeg føler det nå, sa Solberg etter den tredje etappen.

Grönholm også ute

På fjerde etappe ble det altså enda verre. Bilen sa takk for seg, og Solberg ble tvunget til å bryte Safari Rally.

Men nordmannen var ikke den eneste som ikke gjennomførte den første av tre dager i vanskelige forhold i Kenya.

Finnen Marcus Grönholm leder årets WRC sammenlagt, men ette ni minutter av dagens første fartsprøve brøt motoren i Peugeoten hans sammen.

- Dette var en lang reise for at dette skulle skje. Bilen var OK i begynnelsen, men etter ni minutter var det som om hovedbryteren ble slått av. Vi forsøkte alt for å ordne det i 20 minutter, sier en nedslått Grönholm.

Trøsten for Grönholm er at han leder sammendraget før neste runde hjemme i Finland neste måned.

Etter dagens fire etapper, leder Solbergs stallkamerat Tommi Mäkinen 16 sekunder foran skotske Colin McRae.

(Dagbladet.no)

UTE:</B> Marcus Grönholm, finnen som leder rally-VM sammenlagt, fikk motorhavari og er ute av Rally Safari. Bildet er fra trening i går.
BEST:</B> Tommi Mäkinen har mestret de tøffe forholdene best i dag, og leder Safari Rally 16 sekunder foran Colin McRae.