PRØVER: Petter Solberg vil prøve seg i VM-runden i Tyskland til tross for at han brakk kragebeinet for under to uker siden. Foto: Colin McMaster / NTB scanpix
PRØVER: Petter Solberg vil prøve seg i VM-runden i Tyskland til tross for at han brakk kragebeinet for under to uker siden. Foto: Colin McMaster / NTB scanpixVis mer

Petter Solberg

Solberg har fått spesialutrustning etter kragebeinsbruddet. Prøver seg i VM-runde i helga

Nyopererte Petter Solberg håper å ta del i Volkswagen-teamets æresrunde når rallycross-VM flytter seg til Tyskland kommende helg.

Lagkameraten Johan Kristoffersson har allerede sikret seg VM-tittelen for førere, mens Solbergs lag også har vunnet lagmesterskapet når to runder gjenstår.

Nordmannen brakk kragebeinet og bristet to ribbein i Latvia sist og ble operert i Göteborg mandag denne uken. Likevel tar han sikte på å starte i Tyskland i et forsøk på å forsvare annenplassen i VM-sammendraget.

– Skaden føles mye bedre etter operasjonen. Vi har fått laget spesialutrustning for å beskytte operasjonsstedet, og vi har legen med på løpet, så jeg har intensjon om å sette meg i bilen og prøve å kjøre, sier Solberg.

– Hvordan det vil gå, får vi svaret på først når løpet er i gang, legger han til.

Fram til løpene på den klassiske Estering-banen er det hvile og atter hvile som gjelder for Solberg. Han er påmeldt som tredjebil på grunn av usikkerhet rundt skadesituasjonen, mens tyskeren Dieter Depping skal samle lagpoeng sammen med verdensmester Kristoffersson.

Rallycrossførerne kjører kvalifisering lørdag og semifinaler og finale søndag.

(NTB)