OPTIMISTISK MOT VM-AVSLUTNING: Petter Solberg føler seg trygg på å delta på avslutningsløpet i Sør-Afrika om tre uker. Foto: Dagbladet
OPTIMISTISK MOT VM-AVSLUTNING: Petter Solberg føler seg trygg på å delta på avslutningsløpet i Sør-Afrika om tre uker. Foto: DagbladetVis mer

Petter Solbergs ribbeinsbrudd

Solberg har fortsatt smerter, men sikter mot VM-avslutning

Petter Solberg har fortsatt vondt etter ribbeinsbruddet. Han tror at formen er bra før VM-avslutningen i rallycross i november.

Problemene startet med to bristede ribbein og et brukket kragebein som ble operert (stiftet inn metallplate) fem dager før nest siste VM-runde startet i Tyskland.

Det ene skadde ribbeinet brakk i løpet av VM-runden.

- Formen blir litt bedre hver dag nå. Skulderen fungerer overraskende fint, men ribbeina gjør vondt. Etter løpet i Tyskland for to uker siden, var det noen fryktelig vonde dager. Smertene var så store at jeg hadde vanskelig for å fungere noe særlig, sier Solberg til NTB via pressetalsmann Per-Espen Løchen.

Trygg

De siste dagene har Solberg fulgt sønnen Oliver (16) på rally i Latvia.

- Det er drøyt tre uker igjen til sesongavslutningen i Sør-Afrika, og jeg føler meg trygg på at det skal gå fint å kjøre det løpet.

Petter leder kampen om individuelt VM-sølv med ett poeng over fjorårsverdensmester Mattias Ekström. Solbergs teamkompis Johan Kristoffersson har vært overlegen denne sesongen og avgjorde gullkampen i tredje siste VM-runde.

Solberg og Kristoffersson har også avgjort VM-gullkampen i teammesterskapet sammen.

(NTB)