Solberg har kjørt ut

Petter Solberg nærmet seg førsteplassen da han måtte bryte i Monte Carlo.

MONTE CARLO/OSLO (Dagbladet.no): På den femte etappen i dag måtte Petter Solberg gi tapt for de tøffe forholdene i verdens eldste rally.

Etter fire flotte etapper og en andreplass totalt fikk nordmannen trøbbel og måtte bryte løpet. Det får Dagbladet.no bekreftet av Subaru-teamet i ettermiddag.

Etter 21 km trodde Solberg asfalten var tørr. Den var våt og isete. Dermed sklei han av veien.

Solberg er selv uskadd etter utforkjøringen. Det første han gjorde var å ringe samboer Pernilla Walfridsson i Subaru-depoet å fortelle at han er like hel.

Verre er det med bilen. Solberg kjørte ut, og det ble fort klart at bilen med 300 hestekrefter var for ødelagt til å fortsette rallyet.

Også tidligere i løpet var det dramatikk rundt 28-åringen. Dagbladet.no sto bare 200 meter unna da Petter og bilen sto på kanten av et stup da han skulle passere ei bro i de franske alpene på den fjerde fartsprøven.

- Jeg hadde to hjul utenfor og sto og vippet på stupet. Men det er sånt som skjer, sier Petter til Dagbladet.no.

Skader på radiatoren gjorde at nordmannen trengte ekstra tid i depoet. Litt for mye, viste det seg. Dermed ble Solberg ilagt en straffetid på 40 sekunder fordi han ikke kom seg til start tidsnok.

Før straffen lå Solberg på en imponerende andreplass, med muligheter for å knipe inn de 46 sekundene verdensmester Marcus Grönholm ledet med.

Det spiller ingen rolle nå som Solberg har brutt årets første VM-rally. Men tidligere i alperallyet viste nordmannen av seieren i sesongavslutningen i Rally Storbritannia ikke var noe blaff.

På de fire første etappene noterte nordmannen tre andreplasser og en fjerdeplass. Og fjerdeplassen kom fordi han sjøl mente han bremset for mye opp.

- Alt fungerer bra, men jeg kjørte for forsiktig. Fartsprøvene er veldig glatte nå. Jeg har gode noter for isen, men nå kommer sola ut og smelter noe av den, sa Petter.

Dagen er helsvart for Subaru-teamet. Også Solbergs teammakker Tommy Mäkinen har brutt. Finnen står med fire seirer i Monte Carlo, og vant seinest i fjor.

(Dagbladet.no)

<B>KJØRTE UT:</B> Det var glatt og vanskelige forhold for Peter Solberg i Rally Monte Carlo.