Solberg har magetrøbbel

Men kjører likevel Rally Mexico i helga.

(Dagbladet.no): Petter Solberg står poengløs etter årets to første rallyrunder. Rally Monte Carlo endte i havari på transport-etappen, og Rally Sverige to uker senere endte i en ødelagt girkasse.

Men foran helgens Rally Mexico er Petter offensiv. Her vant nemlig lillebror Solberg og kartleser Phil Mills i fjor, og året før hindret bare en liten teknisk glipp seier.

Småsjuk

Men oppladningen kunne vært bedre. Spydebergs-gutten sliter med sykdom to dager før første fartsprøve.

- Jeg har hatt feber og magetrøbbel den siste uka. Men sånn er det for norske sportsutøvere i disse OL-tider, sier Petter til Smaalenenes Avis.

Men ifølge avisa skal det ikke hindre Solberg i helgens VM-runde.

- Vi prøver igjen i Mexico, sier Solberg på Subaru-teamets hjemmeside.

- Jeg håper alt er i orden, både bilen, dekkene og jeg selv. Nå har vi et godt startspor, og jeg håper vi kan jkøre hardt alle tre dagene. Teamet er selvsikkert, og vi har hatt gode tester på Sardinia, sier Solberg.

- Nå starter VM for alvor

KLARE: Petter Solberg med lagkamerat Chris Atkinson i mexicanske Léon. Foto: Scanpix
KLARE: Petter Solberg med lagkamerat Chris Atkinson i mexicanske Léon. Foto: Scanpix Vis mer

Men skal Solberg bite seg innpå ledende Marcus Grönholm, må han la bremselysene hvile. Finnen har vunnet begge de to første VM-rundene, og står nå med 20 poeng. Uten at Subuaru-direktør Luis Moya bekymrer seg nevneverdig.

- Sesongen starter med to svært spesialiserte runder, og nå starter VM på en måte for alvor, sier Moya til swrt.com.

Rally Mexico blir første sjanse for Subaru å sette den nye bilen på grus, og Moya er forventningsfull til lillebror Solberg.

- Han vant i fjor, og jeg ser ingen grunn til at han ikke skal gjøre det igjen. Spøkelsene fra Rally Sverige er drevet ut, sier Moya.

Hva tror du om lillebror Solbergs sjanser i Rally Mexico?